Μπάσκετ: «Αγγαρεία» με Ηλυσιακό ο Παναθηναϊκός

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 20:54
UPD:21:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ
A- A A+

«Αγγαρεία» έκανε ο Παναθηναϊκός στο κλειστό του ΟΑΚΑ με τον Ηλυσιακό, τον οποίο νίκησε με 83-77, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η «αυλαία» της 21ης αγωνιστικής της Α1.

Χωρίς τους Διαμαντίδη, Ματσιούλις (δεν αγωνίστηκαν για λόγους ξεκούρασης), αλλά και τους τραυματίες Γκιστ και Κάρι, οι «πράσινοι» δε συνάντησαν κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στην ομάδα των Ιλισίων κι έφτασαν στην 20η νίκη τους στο πρωτάθλημα, με την οποία ουσιαστικά «κλείδωσαν» την πρωτιά της κανονικής περιόδου, πέντε...στροφές πριν το φινάλε.

Με το μυαλό στον «τελικό» της Πέμπτης με την Φενερμπαχτσέ, στο ίδιο γήπεδο, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έδωσε περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους αναπληρωματικούς (Παππάς, Γιάνκοβιτς, Μαυροκεφαλίδης) και δεν χρειάστηκε να «επιστρατεύσει» τους Διαμαντίδη και Ματσιούλις. Οι «πράσινοι» πήραν διαφορά 19 πόντων στην 3η περίοδο, αλλά χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα ο Ηλυσιακός να μειώσει στους 3 (78-75), περίπου 2 λεπτά πριν το τέλος.

Με τρίποντο του Παππά, όμως, η διαφορά ανέβηκε στους 6 (81-75) και κάπου εκεί τα πράγματα ξεκαθάρισαν. Ο Μπράμος με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Πίγκραμ με 14 πόντους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις