Μπάσκετ: Δύσκολη νίκη, 64-59, του Ολυμπιακού επί του Άρη

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 19:36
UPD:19:38
EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο Άρης ήταν άκρως ανταγωνιστικός από το ξεκίνημα του αγώνα και μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκειά του.

A- A A+

«Πάτησε γκάζι» στο τέλος ο Ολυμπιακός και πήρε δύσκολη νίκη επί του Άρη στο «Νίκος Γκάλης» με 64-59, στο προτελευταίο χρονικά ματς της 21ης αγωνιστικής της Α1.

Χωρίς τους Σπανούλη και Πρίντεζη, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν επιθετικές λύσεις και χρειάστηκε να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να πάρουν το ροζ φύλο αγώνα, απέναντι στους «κίτρινους» που ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά «προδόθηκαν» από τα πολλά λάθη και την έλλειψη εμπειρίας στα κρίσιμα τελευταία λεπτά (13-3 το επι μέρους σκορ του Ολυμπιακού στο τελευταίο επτάλεπτο).

Ο Άρης ήταν άκρως ανταγωνιστικός από το ξεκίνημα του αγώνα και μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκειά του.

Στο τέλος του τρίτου 10λεπτου, μάλιστα, πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων, βάζοντας δύσκολα στον Ολυμπιακό, που δε μπορούσε να βρει τις λύσεις, τόσο κάτω από το καλάθι, όσο και από μέση η μακρινή απόσταση. Χαρακτηριστικό της αστοχίας των παικτών του Μπαρτζώκα ήταν τα 4/18 τρίποντα που είχαν στις τρεις πρώτες περιόδους.

Στο ξεκόνημα της τελευταίας οι Θεσσαλονικείς πήραν τη μεγαλύτερη διαφορά στο ματς (56-51) και σιγά-σιγά άρχισαν να πιστεύουν όλο και περισσότερο στη νίκη, παρά το γεγονός ότι 7 λεπτά πριν το τέλος είχαν 21 λάθη!

Πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Ολυμπιακός ισοφάρισε (56-56) κι εκμεταλλευόμενος τα λάθη των γηπεδούχων και τον Ντάστον (πέτυχε το καλάθι που σφράγισε τη νίκη) πέρασε νικηφόρα από το κλειστό «Νίκος Γκάλης».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις