Σούπερ Λίγκα: Άρης-ΠΑΟΚ 1-1

Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014 21:50
UPD:17/03/2014 00:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
A- A A+

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, που διεξήχθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και δεν είχε να προσφέρει τίποτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο αφού κυριάρχησαν τα νεύρα, οι αψιμαχίες και το κακό θέαμα.

Το αποτέλεσμα δεν εξυπηρετεί καμία από τις δύο ομάδες, αφού ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αποσπαστεί από τον Ατρόμητο και ισοβαθμεί μαζί του στη δεύτερη θέση, με τον Παναθηναϊκό να έχει πλησιάσει στους τρεις βαθμούς, ενώ οι «κίτρινοι» μόνο με το… όγδοο θαύμα θα παίζουν στη Σούπερ Λίγκα και την επόμενη περίοδο.

Το παιχνίδι είχε πολύ πάθος, άρα και ανάλογη ένταση από τα πρώτα λεπτά του. Οι αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών ήταν συχνές κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός και κατ΄ επέκταση ποιοτικό παιχνίδι, καλές φάσεις κι ευκαιρίες.

Απολύτως χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι το πρώτο επικίνδυνο σουτ στον αγώνα έγινε γκολ, με τον Τάτο να ανοίγει το σκορ στο 23ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ, σε φάση που φέρει πάντως μεγάλη ευθύνη ο Γλύκος.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πίεσε για να ισοφαρίσει και αφού ξεπέρασε χωρίς απώλειες τη φάση του 33ου λεπτού, όταν ο διεθνής τερματοφύλακάς του απέκρουσε το σουτ του Μανιά, έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τη σέντρα-σουτ του Στοχ στο 33΄ και το μακρινό σουτ του ίδιου στο 40΄, που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Τελικά ο «Δικέφαλος» έφτασε στο 1-1 αλλά το τέρμα σημείωσαν αντίπαλα πόδια: στο 45΄ ο Αθανασιάδης σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Οικονομόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

Το αυτογκόλ πυροδότησε νέα ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο μεγάλος εκνευρισμός και η αποβολή του Κάτσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με απευθείας κόκκινη κάρτα, για φάουλ στον Κύργια.

Παρά την αριθμητική υπεροχή και την κατοχή της μπάλας στην επανάληψη, ο Άρης δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του «Δικέφαλου». Αντίθετα, οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη ήταν πιο απειλητικοί και είχαν να επιδείξουν την άστοχη κεφαλιά του Αθανασιάδη στο 64΄ και την επέμβαση του Διούδη στο πολύ επικίνδυνο γύρισμα του Στοχ στο 65΄.

Στο 74ο λεπτό ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά λόγω των αντικειμένων που εκσφενδονίστηκαν από την εξέδρα, ο Κομίνης τον συνέχισε απειλώντας πάντως με διακοπή σε επανάληψη των ρίψεων και κάπου εκεί η… φούρια των δύο αντίπαλων κόπασε, με τον Αγκάνθο να δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης και τον Νάτχο να πλασάρει άστοχα στο 90΄, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις