«Αυτόχειρας» ο Αστέρας ηττήθηκε (2-3) από Εργοτέλη στην Τρίπολη

Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014 19:07
UPD:19:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΝΤΖΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
A- A A+

«Αυτοκτόνησε» στην έδρα του ο Αστέρας Τρίπολης, που αν και ανώτερος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης έχασε από τον Εργοτέλη με 3-2 και ταυτόχρονα απώλεσε πολλές από τις ελπίδες για είσοδο στα πλέι οφ για τα ευρωπαϊκά εισισήρια, ενώ από την πλευρά τους οι Κρήτες μπορούν πια να αισθάνονται άνετα για την παραμονή.

Ιδιαίτερα επιθετικός από το ξεκίνημα ο Αστέρας, είχε δοκάρι μόλις στο 5ο λεπτό με τον Χουάνμα, ο οποίος από πάσα του Ντερ Μπλάσις μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον Στοΐκοβιτς αλλά το σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι. Νέα χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο επόμενο λεπτό, με την κεφαλιά του Γκοϊάν να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 18΄ ο Στοΐκοβιτς «απογειώθηκε» για να πετάξει την μπάλα κόρνερ στην κεφαλιά του Βάλντο, από σέντρα του Λούι.

Ο Εργοτέλης είχε αρκετά κενά στην ανασταλτική και αμυντική λειτουργία, όμως όχι μόνο κατόρθωνε –εύκολα ή δύσκολα- να επιβιώνει αλλά βρέθηκε να προηγείται κιόλας στη λήξη του ημιχρόνου! Στο 33ο λεπτό ο Ιμπραΐμ έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, σέντραρε και ο Μονακέλο με πλασέ έγραψε το 0-1 ενάντια στη ροή της αναμέτρησης και στο 37΄ ο Αντελέγε μόλις που πρόλαβε να κοντράρει το σουτ του Καράσκο.

Τελικώς, ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αποδόθηκε στο δεύτερο λεπτό της επανάληψης: μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή των Κρητών ο Μουνάφο επανέφερε τη μπάλα με το κεφάλι και ο Σανκαρέ με δεύτερη κεφαλιά ισοφάρισε. Ο Αστέρας συνέχισε να υπερέχει και να πιέζει, έχασε ευκαιρίες με τους Χουάνμα στο 58΄ (σουτ άουτ) και Βάλντο στο 60΄ (κεφαλιά άουτ), αλλά βρέθηκε να κυνηγά εκ νέου την ανατροπή του σκορ, αφού στο 66΄ ο Χαντί με διπλή προσπάθεια έκανε το 1-2.

Αυτή τη φορά πάντως η αντίδραση των Αρκάδων ήταν άμεση, κι έτσι στο 68ο λεπτό ο Χουάνμα ισοφάρισε με προβολή μετά από σέντρα του Ντε Μπλάσις, για να χάσει ο ίδιος τεράδτια ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, καθώς στο 75΄ έπιασε την κεφαλιά από κοντά, ολομόναχος και αμαρκάριστος, αλλά αστόχησε. Η ομάδα της Τρίπολης πλήρωσε ακριβά την αστοχία της, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, αφού στο 89ο λεπτό ο Εργοτέλης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ιμπραΐμ, που εκτέλεσε ψύχραιμα κι εύστοχα ο Διαμαντάκος για το τελικό 2-3.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις