Άκαρπες οι έρευνες για πιθανά συντρίμμια του Boeing

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 07:06
UPD:10:25
REUTERS/DAMIR SAGOLJ
A- A A+

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι έρευνες που πραγματοποίησαν δύο βιετναμέζικα αεροσκάφη μετά από φωτογραφίες που παρείχε κινεζικός δορυφόρος και απεικόνιζαν αντικείμενα που ενδεχομένως να προέρχονταν από το αγνοούμενο Boeing της Malaysian Airlines, όπως  δήλωσε δημοσιογράφος του Reuters που επέβαινε σε ένα από τα αεροσκάφη αυτά.

Τα αεροπλάνα, τα οποία επανειλημμένως ερεύνησαν την περιοχή πάνω από στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάποια αντικείμενα, είπε ο δημοσιογράφος, ο οποίος πέταξε με το εμπορικό αεροσκάφος τύπου Antonov 26, επί τρεις ώρες.

Βιετναμέζικα και μαλαισιανά αεροσκάφη πραγματοποιούν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου σύμφωνα με ιστοσελίδα υπηρεσίας της κινεζικής κυβέρνησης ένας δορυφόρος κατέγραψε την Κυριακή «τρία ύποπτα αντικείμενα να επιπλέουν».

Η περιοχή όπου εντοπίστηκαν αυτά τα αντικείμενα είναι κοντά στο σημείο όπου το Boeing χάθηκε από το ραντάρ τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στην ίδια περιοχή κατευθύνονται πλοία έρευνας και διάσωσης από τις χώρες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εντοπισμού του αεροσκάφους.

ASSOCIATEDPRESS

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας είχε δηλώσει πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα αντικείμενα που επιπλέουν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας συνδέονται με το αεροσκάφος της Malaysia Airlines.

«Οι κινεζικοί δορυφόροι έχουν εντοπίσει καπνό και ορισμένα αντικείμενα που επιπλέουν…Προς το παρόν δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτά σχετίζονται με το χαμένο αεροσκάφος», είπε στους δημοσιογράφους ο Λι Ζιαξιάνγκ.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης πως δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι ο στρατός της Μαλαισίας απέκρυπτε πληροφορίες σχετικά με το χαμένο αεροσκάφος.

Κίνα: Δέσμευση για συνέχιση των ερευνών

Ο  Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ υποσχέθηκε πάντως σήμερα ότι όσο υπάρχει μία αχτίδα ελπίδας η Κίνα δεν θα σταματήσει τις επιχειρήσεις έρευνας.

Κάλεσε παράλληλα την Κουάλα Λουμπούρ να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες εντοπισμού του αεροπλάνου και να στοχεύσει στον καλύτερο συντονισμό τους, εν μέσω της έντονης δυσαρέσκειας που επικρατεί στο Πεκίνο σχετικά με τους χειρισμούς της κρίσης από τις μαλαισιανές αρχές.

Σημειώνεται ότι από τους 227 επιβάτες του αγνοούμενου αεροσκάφους, οι 152 ήταν Κινέζοι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή