Νέα ίχνη του χαμένου αεροσκάφους στα ραντάρ;

Σε ανακοινώσεις προχώρησε το γενικό επιτελείο της μαλαισιανής πολεμικής αεροπορίας
Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 12:17
UPD:12:34
EPA/INDONESIAN AIRFORCE / HANDOUT

Στιγμιότυπο από τις έρευνες της πολεμικής αεροπορίας της Ινδονησίας για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.

A- A A+

Στρατιωτικά ραντάρ της Μαλαισίας εντόπισαν στίγμα το οποίο πιθανά να ανήκει στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines του οποίου η τύχη αγνοείται εδώ και πέντε ημέρες σε περιοχή στα βόρεια των στενών της Μάλακα, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου το αεροπλάνο ανέφερε θέση στις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας.

Την ανακοίνωση έκανε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου της πολεμικής αεροπορίας της Μαλαισίας.

Ο Ροτζάλι Ντάουντ σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το στίγμα αφορά τις 02:15 το ξημέρωμα του Σαββάτου (τοπική ώρα), 45 περίπου λεπτά αφού το αεροσκάφος με τους 239 επιβαίνοντες (227 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος) εξαφανίστηκε από τις οθόνες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, μεταξύ των ανατολικών ακτών της Μαλαισίας και του Βιετνάμ.

EURONEWS

Ο ανώτατος στρατιωτικός ανέφερε ότι το σημείο βρίσκεται 320 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της νήσου Πενάνγκ, στις δυτικές ακτές της Μαλαισίας.

Ο Μαλαισιανός αξιωματούχος πρόσθεσε ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι οι πληροφορίες χρειάζονται επιβεβαίωση.

Συνεχίζεται το μυστήριο και η αγωνία

Οι αντιφατικές δηλώσεις για την πορεία της έρευνας, πάντως, περιπλέκουν ακόμη περισσότερο το μυστήριο για την τύχη του Μπόινγκ 777.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία θετική πληροφορία για το πού μπορεί να βρίσκεται το αεροσκάφος ή έστω τα συντρίμμια του, εάν το τελευταίο έχει καταπέσει.

Το Μπόινγκ βρισκόταν για μία ώρα στον αέρα στη διαδρομή του προς το Πεκίνο από την Κουάλα Λουμπούρ, όταν σταμάτησε να επικοινωνεί με τον πύργο ελέγχου.

Μία θεωρία αναφέρει ότι προσπάθησε να αλλάξει πορεία και να επιστρέψει στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, ωστόσο η μαλαισιανή αεροπορία την απορρίπτει, σημειώνοντας ότι τα στρατιωτικά ραντάρ δείχνουν πορεία δυτικά, προς τα στενά της Μάλακα.

EURONEWS

Το Σαββατοκύριακο είχε γίνει γνωστό ότι δύο άνδρες ταξίδευαν στην πτήση με κλεμμένα διαβατήρια. Όπως αποδείχθηκε, πρόκειται για Ιρανούς, χωρίς ωστόσο οι τελευταίοι να έχουν κάποια σύνδεση με τρομοκρατικές ομάδες.

Οι αρχές της Μαλαισίας συστήνουν προσοχή στην εκπόνηση σεναρίων για την τύχη του αεροσκάφους, από σεβασμό στην αγωνία των οικογενειών των επιβατών.

Ατύχημα ή τρομοκρατική ενέργεια, πάντως, οι οικογένειες των επιβαινόντων στο Μπόινγκ αναμένουν ενημέρωση για το τι έχει συμβεί στους οικείους τους.

Στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, εκατοντάδες άνθρωποι αποτίουν φόρο τιμής στους αγνοούμενους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή