Champions League: Στα προημιτελικά με «διπλή» νίκη επί της Σίτι η Μπαρτσελόνα

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 23:51
UPD:13/03/2014 00:29
REUTERS/ALBERT GEA

Στιγμιότυπο του αγώνα.

A- A A+

Το 2-0 στο «Έτιχαντ» αποτελούσε παρακαταθήκη πρόκρισης για την Μπαρτσελόνα, την οποία οι Καταλανοί δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν να πάει χαμένη. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας νίκησε λοιπόν και στο «Καμπ Νου» τη Μάντσεστερ Σίτι, αυτή τη φορά με 2-1 και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ του Μέσι κι ένα δοκάρι του ίδιου, καθώς και γκολ του Νεϊμάρ που ακυρώθηκε εσφαλμένα καθώς δεν υπήρχε οφ σάιντ. Ο Νεϊμάρ είχε κέφια και έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες αλλά χρειάστηκε το παιχνίδι να φτάσει στο 67΄ για να γίνει το 1-0 από τον Λιονέλ Μέσι και να φύγει το άγχος από παίκτες και οπαδούς της Μπαρτσελόνα.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ σημείωσε στο 67ο λεπτό το 67ο γκολ του στη διοργάνωση, υπολείπεται πλέον μόνο τέσσερα τέρματα του πρώτου σκόρερ όλων των εποχών, Ραούλ, αλλά είναι πια ο απόλυτος «κανονιέρης» στη διοργάνωση με τη φανέλας μόνο μίας ομάδας, καθώς ο πρώην επιθετικός της Ρεάλ είχε σημειώσει και πέντε γκολ με τη Σάλκε.

Με την είσοδο του Τζέκο στην επανάληψη η Σίτι, από την πλευρά της, έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ, αλλά η αστοχία του Ζαμπαλέτα και ο Βαλντές (μεγάλη απόκρουση στην κεφαλιά του Βόσνιου) δεν της επέτρεψαν να ισοφαρίσει. Ο κάκιστος απόψε Γάλλος ρέφερι Στεφάν Λανουά «δεν είδε» ούτε το πέναλτι του Πικέ στον Τζέκο (77΄), σε φάση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των «πολιτών» και την αποβολή του Ζαμπαλέτα.

Ακόμη και με παίκτη λιγότερο, όμως, η αγγλική ομάδα ισοφάρισε στο 89΄ με τον Βενσάν Κομπανί, αλλά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντάνι Άλβες σκόραρε το τελικό 2-1.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις