Champions League: «Σφραγίζουν» εισιτήρια Μπαρτσελόνα και Παρί

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 09:56
UPD:12:16
REUTERS/ALBERT GEA

Στιγμιότυπο από την προπόνηση της Μάντσεστερ Σίτι στο Καμπ Νόου.

A- A A+

Με τους αγώνες ρεβάνς Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερ Λεβερκούζεν (έναρξη στις 21:45) συνεχίζεται απόψε η φάση των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τις γηπεδούχες ομάδες να έχουν ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση από τα πρώτα παιχνίδια.

Η πρωταθλήτρια Ισπανίας είχε επιβληθεί στο «Έτιχαντ» των «πολιτών» με 2-0, όμως η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο εγείρει ερωτηματικά, αν και η εμπειρία των «μπλαουγκράνα» σε συνδυασμό με την έδρα κάνουν πολύ δύσκολο το έργο του αγγλικού συλλόγου, ενώ από την πλευρά της η Σίτι προέρχεται από εντός έδρας αποκλεισμό-σοκ από τη Γουΐγκαν, στο Κύπελλο Αγγλίας.

Ο Αργεντινός τεχνικός υπολογίζει στον Αντρές Ινιέστα, ενώ ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, που δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της Μάντσεστερ λόγω τιμωρίας, δεν έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Ντεμικέλις. Ο Γιάγια Τουρέ αυτή τη φορά θα είναι βασικός και θα τεθεί αντιμέτωπος, για πρώτη φορά, με την πρώην ομάδα του.

Στο Παρίσι η Παρί θα υποδεχθεί την Μπάγερ Λεβερκούζεν σε αγώνα που απλά γίνεται επειδή πρέπει να γίνει, αφού το 4-0 των παικτών του Λοράν Μπλαν στην «Μπάι Αρένα» έκρινε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα και είναι πιθανό να κάνουν ροτέισον, ενώ οι «ασπιρίνες» δεν θα έχουν τον τιμωρημένο Σπάχιτς και τους τραυματίες Χέγκελερ και Κρούζε.

Να σημειωθεί ότι στην ιστορία της διοργάνωσης μόλις δύο φορές έχει καταγραφεί ανατροπή μετά από εντός έδρα ήττα, κι αυτό το πέτυχαν ο Άγιαξ απέναντι στον Παναθηναϊκό το 1996 (0-1, 3-0) και η Ίντερ με την Μπάγερν το 2011 (0-1, 3-2).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις