Champions League: Στους «8» με ισοπαλία η Μπάγερν, 1-1 με Άρσεναλ

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 23:39
UPD:23:50
REUTERS/MICHAEL DALDER

Παίκτες της Άρσεναλ.

A- A A+

Η Μπάγερν Μονάχου έπαιξε όσο χρειάστηκε για να υπερασπιστεί το 2-0 από τον πρώτο αγώνα απέναντι στην Άρσεναλ, στο «Εμιρέιτς» και να προκριθεί στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά την αποψινή ισοπαλία με 1-1 στη ρεβάνς στην «Αλιάντς Αρένα».

Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα επέβαλαν, ως είθισται άλλωστε, το ρυθμό τους από την αρχή του αγώνα, αλλά επειδή η Άρσεναλ είναι από τις (λίγες) ευρωπαϊκές ομάδες που μπορούν να ακολουθήσουν το τέμπο των Βαυαρών, μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρξαν.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν την μπάλα αλλά με πολύ τρέξιμο και κάλυψη χώρων δεν επέτρεπαν να δημιουργηθούν εύκολα επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Φαμπιάνσκι.

Στο 20΄ η Μπάγερν εκδήλωσε αντεπίθεση από αριστερά, ο Ριμπερί σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο επερχόμενος Ρόμπεν με «σκροπ» έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στη μοναδική αξιόλογη στιγμή της Άρσεναλ στο πρώτο μέρος ο Ζιρού πήρε την κεφαλιά στο κόρνερ του Καθόρλα (31΄) αλλά ο Νόιερ έπεσε στη δεξιά γωνία και μπλόκαρε, ενώ στο 39΄ η κεφαλιά του Μάντζουκιτς πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Φαμπιάνσκι.

Η αντίσταση της Άρσεναλ κράτησε ως το 54ο λεπτό. Στο σημείο εκείνο ο Ριμπερί πλευροκόπησε την άμυνα από αριστερά, άφησε τον Σανιά να τον... ψάχνει κι «έκοψε» την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, εκεί που είχε βγει ως «κρυφός» επιθετικός ο Σβαϊνστάιγκερ, ο οποίος πλάσαρε εύκολα για το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα όμως το παιχνίδι απέκτησε ενδιαφέρον, όταν απρόσεκτα ο Λαμ έχασε την μπάλα από τον Ποντόλσκι, αυτός προχώρησε και από πλάγια αριστερή θέση σούταρε με πολύ δύναμη στην κλειστή γωνία του Νόιερ για το 1-1.

Οι γηπεδούχοι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία για να φτάσουν σε μια δεύτερη νίκη στο 90΄, όταν ο Κοσιελνί ανέτρεψε τον Ρόμπεν αλλά ο Φαμπιάνσκι νίκησε τον Μίλερ από τα 11 μέτρα και κράτησε την ισοπαλία για την ομάδα του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις