Interfax: Ένοπλοι κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 06:22
UPD:09:12
REUTERS/DAVID MDZINARISHVILI
A- A A+

Oμάδα ένοπλων, με στρατιωτικές στολές, κατέλαβε το κύριο αεροδρόμιο στην Συμφερόπολη της Κριμαίας, όπως μετέδωσε τα ξημερώματα το πρακτορείο Ειδήσεων Interfax επικαλούμενο δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, περίπου 50 ένοπλοι, οι οποίοι φορούσαν στολές οι οποίες δεν έφεραν κάποιο συγκεκριμένο έμβλημα, έφτασαν με τρία φορτηγά στο αεροδρόμιο και το κατέλαβαν.

EURONEWS

Σε ξεχωριστό τηλεγράφημα, το πρακτορείο αναφέρει ότι ορισμένοι από μια ομάδα ανθρώπων που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο έφεραν το σύμβολο του ρωσικού ναυτικού.

Μέρος του στόλου της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα έχει ως βάση τη Σεβαστούπολη στην Κριμαία.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ομάδα φιλορώσων διαδηλωτών κατέλαβε το κοινοβούλιο και την έδρα της τοπικής κυβέρνησης στην Κριμαία.

Δημοψήφισμα στις 25 Μαΐου για μεγαλύτερη αυτονομία

Εν τω μεταξύ, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να αποφασιστεί το καθεστώς των σχέσεων της Κριμαίας με το Κίεβο, ανακοίνωσαν για τις 25 Μαΐου, την ίδια ημέρα με τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, οι βουλευτές της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας.

EURONEWS

Η ψηφοφορία σο τοπικό κοινοβούλιο διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Το μοναδικό ερώτημα του δημοψηφίσματος θα είναι: «Τάσσεστε υπέρ της κρατικής ακεραιότητας της Κριμαίας στο εσωτερικό της Ουκρανίας;».

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κοινοβουλίου, 61 από τους 64 βουλευτές που ήταν παρόντες, σε σύνολο 100, ψήφισαν υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Σημειώνεται ότι το κοινοβούλιο καθαίρεσε την τοπική κυβέρνηση έπειτα από μια ψηφοφορία που διεξήχθη επίσης κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή