ΚΚΕ: Η ελληνική κυβέρνηση στήριξε την παρέμβαση στα εσωτερικά της Ουκρανίας

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 18:26
UPD:18:28
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Την αντίδρασή του, όσον αφορά στις εξελίξεις στην Ουκρανία, εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, το οποίο καταδικάζει «τις ξένες επεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας», κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για στήριξη αυτών των επεμβάσεων και κάνει λόγο για τρομοκρατία από ένοπλες ναζιστικές οργανώσεις εναντίον μειονοτικών πληθυσμών.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του αναφέρεται σε απειλές σε βάρος του ουκρανικού λαού, των μειονοτήτων, των κομμουνιστών της Ουκρανίας που φτάνουν μέχρι σε σημείο ανοικτών πολιτικών διώξεων και προσπάθειας απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας και του «κόμματος των Περιοχών».

Υπογραμμίζει ότι η αλλαγή κυβέρνησης στην Ουκρανία δε συνιστά ούτε «ανατροπή», ούτε σηματοδοτεί κάποια αλλαγή πολιτικής υπέρ του ουκρανικού λαού.

Όπως λέει η νέα ουκρανική κυβέρνηση συγκροτείται από αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις και εκπροσώπους τμημάτων της ουκρανικής ολιγαρχίας, όπως η Τιμοσένκο, που απέκτησαν πολιτική και οικονομική ισχύ μέσα από τη λεηλασία του λαϊκού πλούτου και της σοσιαλιστικής σοβιετικής κληρονομιάς.

Οι δυνάμεις αυτές, σύμφωνα με το ΚΚΕ, αναρριχήθηκαν στην εξουσία με τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε, για την προώθηση των δικών τους γεωπολιτικών σχεδιασμών.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει σοβαρότατες ευθύνες, διότι και με το ρόλο της ως προεδρεύουσας της Ε.Ε, στήριξε αυτή την παρέμβαση στα εσωτερικά της Ουκρανίας» τονίζει το ΚΚΕ.

Επίσης αναφέρει ότι στο πλαίσιο της νέας ουκρανικής κυβέρνησης ενεργό ρόλο αναλαμβάνουν και ένοπλες ναζιστικές οργανώσεις και κόμματα, απόγονοι συνεργατών των SS, που τρομοκρατούν τον ουκρανικό λαό, τους μειονοτικούς πληθυσμούς, σπέρνουν το εθνικιστικό διχαστικό δηλητήριο και τον αντικομμουνισμό, βεβηλώνουν τα σοβιετικά και αντιφασιστικά μνημεία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή