Προβληματισμός ΟΑΣΕ για την Κριμαία

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 23:17
UPD:23:24
REUTERS/DAVID MDZINARISHVILI

Ένοπλοι κατέλαβαν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και του κοινοβουλίου της Κριμαίας στη Συμφερόπολη και ύψωσαν τη ρωσική σημαία στα δύο κτίρια.

A- A A+

Την μεγάλη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Κριμαία εξέφρασε την Πέμπτη ο  Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελβετίας και προεδρεύων του Οργανισμού, Ντιντιέ Μπουρκχάλετρ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν υπευθυνότητα και σύνεση.

Επίσης ζήτησε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποφευχθεί μια νέα κλιμάκωση και να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα προσφυγής στη βία.

EURONEWS

Όπως έγινε γνωστό εντός των ημερών θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Κριμαία ο προσωπικός ειδικός απεσταλμένος του προεδρεύοντα του ΟΑΣΕ, ο Ελβετός Τιμ Γκούλντιμαν και η Ύπατη Επίτροπος Εθνικών Μειονοτήτων του Οργανισμού, η Φινλανδή Άστριντ Τορς.

EURONEWS

Υπενθυμίζεται ότι ένοπλοι κατέλαβαν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και του κοινοβουλίου της Κριμαίας στη Συμφερόπολη και ύψωσαν τη ρωσική σημαία στα δύο κτίρια.

EURONEWS

Εν τω μεταξύ το κοινοβούλιο της Κριμαίας ενέκρινε τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για την παροχή μεγαλύτερης αυτονομίας στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας, στις 25 Μαΐου, ενώ σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών οι βουλευτές καθαίρεσαν την τοπική κυβέρνηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή