Ταϊλάνδη: Και τρίτο παιδί νεκρό από τα βίαια επεισόδια

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 11:16
UPD:11:20
REUTERS/STRINGER

Ταϊλανδοί αστυνομικοί επιθεωρούν το σημείο της έκρηξης που σημειώθηκε το Σάββατο στην ανατολική επαρχία Τρατ.

A- A A+

Τρία είναι πλέον τα παιδία που έχασαν τη ζωή τους στα τελευταία βίαια επεισόδια στην Ταϊλάνδη, καθώς ένα εξάχρονο κοριτσάκι που τραυματίστηκε χθες σε επίθεση με χειροβομβίδα στη Μπανγκόκ υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του.

Ο αδελφός της είχε πεθάνει την προηγουμένη ημέρα στη διάρκεια επίθεσης που σημειώθηκε κοντά σε συγκέντρωση αντικυβερνητικών διαδηλωτών. Ήταν τεσσάρων ετών και όχι 12 όπως είχε αναφερθεί αρχικά, διευκρίνισε σήμερα το κέντρο πρώτων βοηθειών Εραουάν.

Το Σάββατο, ένα κορίτσι 5 ετών σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών σε άλλη αντικυβερνητική διαδήλωση στην ανατολική επαρχία Τρατ.

REUTERS

Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της πολιτικής κρίσης στη χώρα που σκοτώνονται παιδιά, με τη Unicef να καλεί τους γονείς να μην πηγαίνουν στις διαδηλώσεις με τα παιδιά τους. «Δεν πρέπει να υπάρχουν παιδιά γύρω από τα οδοφράγματα», ανέφερε η οργάνωση του ΟΗΕ.

Μετά τον θάνατο της εξάχρονης αυξάνονται σε 20 οι νεκροί της κρίσης αυτής κατά την οποία έχουν τραυματιστεί επίσης εκατοντάδες άνθρωποι.

REUTERS

Ο αρχηγός του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Παραντόρν Παταναταμπούτ απέδωσε την ευθύνη για τα δύο δραματικά περιστατικά του Σαββατοκύριακου στο PDRC, διοργανωτή των διαδηλώσεων. «Αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια έχουν σχέση με το PDRC», υποστήριξε, καταγγέλλοντας «βίαιες οργανώσεις στόχος των οποίων είναι η ανατροπή της κυβέρνησης».

Η πρωθυπουργός Γινγκλάκ Σιναουάτρα χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια την έκρηξη από την οποία σκοτώθηκαν τα δύο παιδιά. Η επίθεση σημειώθηκε μέρα μεσημέρι σε μια τουριστική συνοικία της Μπανγκόκ με εμπορικά κέντρα και πολυτελή ξενοδοχεία, όπου οι διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει εδώ και εβδομάδες.

Την ίδια ώρα ο αρχηγός του στρατού Πραγιούτ Τσαν-οτσα δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις δεν προτίθενται να επέμβουν στην παρούσα πολιτική κρίση και απηύθυνε έκκληση για διάλογο μεταξύ κυβέρνησης και διαδηλωτών.

Σε σπάνιο τηλεοπτικό του διάγγελμα, είπε ότι πολύ περισσότερες οργανώσεις έχουν εμπλακεί στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σε σχέση με τις προηγούμενες ταραχές του 2010 και ότι είναι δύσκολο να γνωρίζει ποιος είναι και σε ποια πλευρά.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή