Μαζικές συλλήψεις διαδηλωτών στην Μπανγκόκ

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 06:02
UPD:07:17
REUTERS/DAMIR SAGOLJ
A- A A+

Σε μαζικές συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία της Ταϊλάνδης κατά τη διάρκεια επιχείρησης ανακατάληψης των θέσεων που κατέχουν επί σειρά εβδομάδων οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Μπανγκόκ, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Τουλάχιστον 100 διαδηλωτές συνελήφθησαν στο κτιριακό συγκρότημα του υπουργείου Ενέργειας με την κατηγορία της παραβίασης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ισχύει εδώ και ημέρες στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, είπε ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Παραντόρν Παταναταμπούτ.

Ταυτόχρονα οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν κοντά στην έδρα της κυβέρνησης, το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και σε κομβικά σημεία των βόρειων περιοχών της Μπανγκόκ.

EURONEWS

Το τηλεοπτικό δίκτυο Bluesky TV, που υποστηρίζει το κίνημα διαμαρτυρίας και μεταδίδει διαρκώς τους πύρινους λόγους του ηγέτη της αντιπολίτευσης Σουθέπ Ταουκσουμπάν, έδειξε εικόνες στις οποίες αστυνομικοί βρίσκονται παρατεταγμένοι μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο στο κέντρο της Μπανγκόκ, ενώ μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά είναι οι διαδηλωτές. Τις δυο πλευρές χωρίζουν οδοφράγματα, ενώ δεν υπήρξαν συγκρούσεις.

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πραγματοποιούν σειρά διαδηλώσεων από τον περασμένο Νοέμβριο, σε μια προσπάθεια να εκδιώξουν την πρωθυπουργό Γινγκλούκ Σιναουάτρα, την οποία θεωρούν «υποκατάστατο» του αδελφού της, Τακσίν Σιναουάτρα, του πρώην πρωθυπουργού που ανατράπηκε με στρατιωτικό πραξικόπημα το 2006.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή