Ταϊλάνδη: Δύο νεκροί από επίθεση ενόπλων σε διαδήλωση

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014 07:06
UPD:07:26
REUTERS/DAMIR SAGOLJ
A- A A+

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 41 τραυματίστηκαν από τα πυρά ενόπλων κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας το Σάββατο το απόγευμα στην Ταϊλάνδη, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ και πέταξαν χειροβομβίδες στην περιοχή Κάο Σάμινγκ στην ανατολική επαρχία Τρατ.

Μεταξύ των σοβαρά τραυματισμένων είναι και ένα 8χρονο κορίτσι, το οποίο τραυματίστηκε στο κεφάλι από σφαίρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Μπανγκόκ Ποστ.

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν αποκλείσει εδώ και εβδομάδες κύριες διασταυρώσεις στην Μπανγκόκ με σκηνές, ελαστικά και σακιά, επιδιώκοντας την ανατροπή της πρωθυπουργού της χώρας Γινγκλάκ Σιναουάτρα.

Το Ενωμένο Μέτωπο για τη Δημοκρατία ενάντια στη Δικτατορία, ένα κίνημα διαμαρτυρίας, έχει προγραμματίσει για σήμερα συνάντηση των ηγετών του στην πόλη Νάκον Ρατσασίμα, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας. Η πρόεδρος του κινήματος, Τίντα Ταγουόρνσεθ, δήλωσε ότι το συλλαλητήριο της Κυριακής θα εδραιώσει τα σχέδια για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Την Τρίτη, τέσσερις διαδηλωτές και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν όταν οι αρχές προσπάθησαν να πάρουν και πάλι τον έλεγχο των κυβερνητικών κτηρίων που είχαν καταλάβει διαδηλωτές, ενώ την Παρασκευή έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρίψη χειροβομβίδας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή