Διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη

STREAM
Ενεργό:174ημέρες| Ενημερώσεις:170
 
 
Συνεχής κάλυψη
22/05/2014 - 13:41VIDEO

Ο αρχηγός του στρατού της Ταϊλάνδης στρατηγός Πραγιούθ Τσαν-Οτσά κατέλαβε και επισήμως την εξουσία την Πέμπτη, σημειώνοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις έπρεπε να αποκαταστήσουν την τάξη ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα, δύο ημέρες μετά την επιβολή του στρατιωτικού νόμου στη χώρα.

CNN
21/05/2014 - 13:57VIDEO

Μια ημέρα μετά την αιφνιδιαστική επιβολή του στρατιωτικού νόμου, ο στρατηγός Πραγιούθ Τσαν Οτσά φέρνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όλες τις πλευρές. Με την στρατιωτική παρουσία στους δρόμους της πρωτεύουσας να είναι έντονη, ο πρόεδρος της Γερουσίας, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής και οι διαδηλωτές θα αναζητήσουν τρόπους εκτόνωσης της έντασης.

euronews
21/05/2014 - 11:05VIDEO

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες, δηλώνουν οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη, παρά την επιβολή στρατιωτικού νόμου. Ο ηγέτης των αντικυβερνητικών διαδηλωτών που ζητούν εδώ και έξι μήνες την παραίτηση της κυβέρνησης, είπε ότι η κήρυξη στρατιωτικού νόμου στη χώρα «δεν αλλάζει σε τίποτα την κατάσταση».

euronews
20/05/2014 - 19:21VIDEO

Η επέμβαση του στρατού στην Ταϊλάνδη προκαλεί ανησυχία στη διεθνή κοινότητα και στην Ιαπωνία. Στους δρόμους της Μπανγκόκ όμως επικρατεί ηρεμία. Η κήρυξη στρατιωτικού νόμου ήρθε ενώ η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεχόταν ασφυχτικές πιέσεις να παραιτηθεί, τόσο από τους διαδηλωτές όσο και από μερίδα γερουσιαστών.«Νομίζω ότι ο στρατός έπρεπε να έχει βγει νωρίτερα. Θέλω ο στρατός να ελέγξει τις διαδηλώσεις. Πρόκειται για κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό», δήλωσε ένας κάτοικος της πρωτεύουσας.Στις αρχές Μαΐου, η αποπομπή της Γινγκλούκ Σιναουάτρα από τον πρωθυπουργικό θώκο και άλλων εννέα υπουργών της για κατάχρηση εξουσίας, δεν στάθηκε ικανή να εκτονώσει το κλίμα στη χώρα.

EURONEWS
20/05/2014 - 10:05ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Στρατιώτες και στρατιωτικά οχήματα έλαβαν θέσεις στο κέντρο της Μπανγκόκ και κυρίως στις περιοχές των ξενοδοχείων και των τηλεοπτικών σταθμών. Στρατιωτικό νόμο κήρυξε σήμερα ο στρατός της Ταϊλάνδης και ανέπτυξε στρατιωτικές δυνάμεις στην Μπανγκόγκ, έπειτα από πολύμηνη πολιτική κρίση και αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά τις οποίες 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Δεκάδες στρατιώτες και οχήματα έχουν επίσης αναπτυχθεί σε προάστιο της πρωτεύουσας κοντά στο χώρο φιλοκυβερνητικής διαδήλωσης των «κόκκινων πουκαμίσων».

REUTERS
Φόρτωση...