Κύπελλο Ελλάδας: Κίνδυνος για Ολυμπιακό στο Περιστέρι

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 13:31
UPD:13:35
ICON/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Φωτογραφία από παλαιότερη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων.

A- A A+

Σήμερα βγαίνουν τα πρώτα δύο εισιτήρια για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με τη διεξαγωγή των δύο από τις τέσσερις ρεβάνς της προημιτελικής φάσης.

Στο ντέρμπι των «8» ο Ατρόμητος θα φιλοξενήσει στο Περιστέρι τον Ολυμπιακό (20:00, OTE SPORT 2), με τον οποίο είχε αναδειχθεί ισόπαλος (0-0) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η ομάδα των δυτικών προαστίων βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και απειλεί ευθέως με αποκλεισμό τον πρωταθλητή Ελλάδας και κάτοχο του τίτλου, από τον οποίο είχε ηττηθεί με 2-1 στην παράταση, στον τελικό το 2012.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ατρόμητος είναι ο μοναδικός σύλλογος που έχει δυσκολέψει φέτος τους «ερυθρόλευκους» τόσο πολύ, αφού την ήττα στο Φάληρο (1-2) ακολούθησαν δύο «λευκές» ισοπαλίες, μία για το πρωτάθλημα και άλλη μία στην πρώτη αναμέτρηση του Κυπέλλου.

Ο Γιώργος Παράσχος έχει βρει το... «κουμπί» του Ολυμπιακού, καθώς με καλά φυλαγμένα τα άκρα και μεγάλη πίεση στον άξονα καταφέρνει να μπλοκάρει τον αντίπαλό του, στον οποίο όμως απόψε αρκεί και η ισοπαλία με γκολ για να προκριθεί.

Ο Ατρόμητος θα έχει τρεις πολύ σημαντικές απουσίες, αφού θα λείψουν ο τιμωρημένος Φυτανίδης και οι τραυματίες Παπαδόπουλος, Ιγκλέσιας αλλά το εξαιρετικό συγκρότημα του Περιστερίου έχει λύσεις.

Από την άλλη πλευρά ο Μίτσελ θα παρατάξει μια ενδεκάδα με αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος στη Βέροια. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μέγερι, που χρησιμοποιείται στο Κύπελλο αντί του Ρομπέρτο κατά τα ισπανικά... ειωθότα, στην άμυνα οι Σαλίνο, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, αμυντικά χαφ Μανιάτης και Σάμαρης, πλάγιοι οι Κάμπελ, Πέρες και φορ ο Ολαϊτάν.

Στο παιχνίδι που χρονικά θα προηγηθεί και κατ΄ ουσία αποτελεί τυπική διεκπεραίωση, ο Ολυμπιακός Βόλου θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό (17:00, OTE SPORT 2) που ταξίδεψε στη Θεσσαλία με την άνεση την οποία του δίνει το 4-0 από το ματς στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Οι «πράσινοι», που απόψε θα επικυρώσουν και τυπικά τη συμμετοχή στους «4», ταξίδεψαν στη Μαγνησία με πολλές αλλαγές, καθώς ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε να αφήσει στην Αθήνα αρκετούς βασικούς για να τους δώσει «ανάσες» ενόψει της συνέχειας στη Σούπερ Λίγκα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις