Ο ΠΑΟΚ έκανε το βήμα για τους «4» του Κυπέλλου

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014 21:49
UPD:21:55
ICON/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε, ουσιαστικώς, την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, με το ευρύ 3-0 που επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για την προημιτελική φάση.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στη Ριζούπολη στις 13 Φεβρουαρίου, με το νικητή να αντιμετωπίζει στους «4» την ομάδα η οποία θα προκριθεί από το ζευγάρι Ατρόμητος-Ολυμπιακός, που χθες αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς άργησαν να «πάρουν μπροστά», ευτύχησαν όμως να προηγηθούν στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν. Στο 26ο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν έμμεσο όταν ο Γουμάγιας ανοήτως ποιών μπλόκαρε την μπάλα σε γύρισμα του Έγκο, με τον Βούκιτς να κάνει το 1-0 από δύσκολη γωνία.

Στο 35΄ ο Σέρβος «ξαναχτύπησε» διπλασιάζοντας τα γκολ της ομάδας του με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ και στο 37΄ ο Απόλλωνας είχε μια πολύ καλή ευκαιρία για να μειώσει, αλλά η κεφαλιά του Άμπροουζ στη σέντρα του Τσιλιγκίρη έφυγε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Γλύκου.

Ο ΠΑΟΚ είχε πλέον την απόλυτη υπεροχή και στο 69ο λεπτό ατύχησε με την μπάλα να βρίσκει στη συμβολή των δοκαριών στο σουτ του Στοχ, αλλά στο 76΄ ο Μαντούρο ήταν εύστοχος και έκανε το 3-0 με κοντινή προβολή, σε κόρνερ του Σλοβάκου.

Στο 87΄ οι γηπεδούχοι έχασαν διπλή ευκαιρία καθώς τα διαδοχικά σουτ των Μάρτενς και Στοχ αποκρούστηκαν από Γουμάγια και αμυντικούς, ενώ στο 88΄ ο Γλύκος κράτησε το «μηδέν» για τον ΠΑΟΚ, αποκρούοντας το σουτ του Πετρόπουλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις