Ισόπαλοι (0-0) Ολυμπιακός και Ατρόμητος, στη ρεβάνς η πρόκριση

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 21:55
UPD:21:58
ICON/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Ολυμπιακός και Ατρόμητος ως προς την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μετά τη «λευκή ισοπαλία» στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή του αγώνα την κατοχή της μπάλας, κυριάρχησε και δημιούργησε κάποιες καλές φάσεις αλλά ήταν μια άγονη κυριαρχία, αφού η «ερυθρόλευκη» ανωτερότητα δεν μετουσιώθηκε σε κάποιο τέρμα.

Ο Ατρόμητος φρόντισε με διπλά μαρκαρίσματα και αλληλοκαλύψεις να θωρακίσει τα άκρα του απέναντι στους ταχείς και διεισδυτικούς παίκτες της γηπεδούχου, ενώ πίεσε και στον άξονα για να αποτρέψει το «κατά μέτωπο» παιχνίδι του αντίπαλου.

Στο 4΄ μακρινό σουτ του Φουστέρ απέκρουσε στη γωνία του ο Σηφάκης, στο 9΄ ο Ολαϊτάν δεν τελείωσε καλά τη φάση στη συνεργασία με τον Κάμπελ, στο 16΄ νέα επέμβαση του Σηφάκη σε προσπάθεια του Σαβιόλα και στο 24΄, σε κομπίνα από εκτέλεση φάουλ, ο Σάμαρης έπιασε απευθείας το δεξί φαλτσαριστό σουτ στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι φάσεις συνεχίστηκαν με τον Σαβιόλα να σουτάρει ψηλά άουτ από καλή θέση μετά από γύρισμα του Ολαϊτάν, ενώ στο 31΄ ούτε η προσπάθεια του Κάμπελ βρήκε στόχο, στην τελευταία αξιόλογη φάση του ημιχρόνου, κι ενώ στο 11΄ με λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού Μπαλτά είχε ακυρωθεί (ως οφ σάιντ) το γκολ του Σαβιόλα, που καλυπτόταν από τον Φυτανίδη.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή και στην επανάληψη, αλλά τώρα δεν έκανε ευκαιρίες. Αντίθετα, ήταν οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου που απείλησαν σε κάποιες αντεπιθέσεις, όπως στο 62΄ όταν ο Ιγκλέσιας αστόχησε σε κεφαλιά από σέντρα του Μπρίτο και στο 72΄, με τον Μέγερι να αποκρούει σε κόρνερ το σουτ του ίδιου παίκτη.

Τελικά η φάση του αγώνα έμελλε να καταγραφεί στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν το πρώτο σουτ του Τσόρι κόντραρε στον Μπονγκ, το δεύτερο του Μανωλά έδιωξε ο Σηφάκης και στη συνέχεια η βολίδα του Κάμπελ έφυγε άουτ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις