Ευρωλίγκα: «Απόδραση» από τη Βιτόρια με νίκη για Παναθηναϊκό

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 23:19
UPD:23:38
EPA/DAVID AGUILAR

Στο στιγμιότυπο ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

A- A A+

Μια πολύ μεγάλη νίκη που, προϊούσης της διοργάνωσης, ενδέχεται να αποδειχθεί «χρυσή» σημείωσε ο Παναθηναϊκός στην Ισπανία, επικρατώντας στη Βιτόρια της Λαμποράλ Κούτσα με 72-64.

Οι «πράσινοι» έκαναν έτσι το «δύο στα δύο» στη β΄ φάση της διοργάνωσης, υποχρεώνοντας σε εντός έδρας ήττα μία από τις βασικές αντιπάλους τους για μια θέση στην πρώτη τετράδα του 5ου ομίλου, που δίνει πρόκριση στα προημιτελικά.

Με πολύ καλή άμυνα, τους Λάσμε και Γκιστ κυρίαρχους των «αιθέρων» και τον Διαμαντίδη «ψυχρό εκτελεστή» από τα 6.75, οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο πρώτο δεκάλεπτο, τρέχοντας σερί 8-0 και μετατρέποντας το εις βάρος τους 12-13 σε 20-13 στο 7΄ και 24-17 στο 10΄. 

Στη συνέχεια, όμως, το ποσοστό ευστοχίας (κυρίως στα τρίποντα) έπεσε, τα ριμπάουντ χάθηκαν και τα πέντε λάθη στη β΄ περίοδο επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν σε 30-30 στο 18΄, με τον Γερμανό σέντερ Τίμπορ Πλάις να κάνει καλή δουλειά κοντά στο καλάθι.

Τα λάθη του Παππά στις αρχές της τρίτης περιόδου βοήθησαν τους Βάσκους να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και με επιμέρους σκορ 9-1 να προηγηθούν με 41-35 στο 23΄.

Με έξι συνεχείς πόντους του Λάσμε ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε (41-41), αλλά η αδυναμία αναχαίτισης του Ερτέλ, που συνέχισε να «βομβαρδίζει» το αντίπαλο καλάθι, και το απίστευτο τρίποντο του Γέλινεκ πίσω από το τζάμπολ στην εκπνοή της 3ης περιόδου επέτρεψε στους Ισπανούς να φτάσουν στο 30΄ προηγούμενοι με 52-48.

Όταν όμως οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη αποφάσισαν να παίξουν άμυνα στην τελευταία περίοδο, κράτησαν για 6 λεπτά τη Λαμποράλ στους 4 πόντους και προεξάρχοντος στην επίθεση του Κάρι (10 πόντοι) προηγήθηκαν στο 36΄ με 65-56, κάνοντας επιμέρους σκορ 17-4 και «κλείδωσαν» τη νίκη, αφού έκτοτε δεν απειλήθηκαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις