Ευρωλίγκα: Πρεμιέρα με νίκη στο Top 16 ο Ολυμπιακός

Ηγέτης ο Σπανούλης με 28 πόντους στο 95-82 επί της Φενερμπαχτσέ
Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2014 23:12
UPD:23:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Στη φάση ο παίκτης του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης (Δ) που έχει στην κατοχή του την μπάλα, μαρκάρεται από τον παίκτη της Φενερμπαχτσέ Λούκα Ζόριτς.

A- A A+

Με κορυφαίους τους Βασίλη Σπανούλη (28π.) και Στράτο Περπέρογλου (21π.) ο Ολυμπιακός νίκησε την Φενερμπαχτσέ με 95-82 στο ΣΕΦ, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Top 16 της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός είχε σε μεγάλη βραδιά τον αρχηγό του, που εκτός των 28 πόντων που πέτυχε, μοίρασε 9 ασίστ, μάζεψε και 5 ριμπάουντ και ήταν αυτός που οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στην 11η νίκη τους στη διοργάνωση σε ισάριθμα παιχνίδια (ανάλογο ρεκόρ έχει μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης). Είχε, βέβαια, άξιο συπαραστάτη το Στράτο Περπέρογλου, που με 15 πόντους στην τελευταία περίοδο και 21 συνολικά ήταν αυτός που «έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά» όταν η Φενέρ είχε πλησιάσει στο -3 στα μέσα της τελευταίας περιόδου.

Μετά τις δύο σερί ήττες εντός των συνόρων, από Παναθηναϊκό και ΚΑΟΔ, οι Πειραιώτες απέδειξαν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στα δύσκολα. Έπαιξαν καλή άμυνα, είχαν καλά ποσοστά στα δίποντα, ενώ εκτός του Σπανούλη σε μεγάλη βραδιά ήταν και ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος με 21 πόντους έδωσε μεγάλες ανάσες στην ομάδα του όταν πλησίαζε η Φενέρ στο σκορ.

Καταπληκτικό ήταν το πρώτο 10λεπτο για τον Ολυμπιακό, που είχε σε μεγάλη βραδιά τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη. Στην επανεμφάνισή του στην πεντάδα (δεν έπαιξε με τον ΚΑΟΔ λόγω γαστρεντερίτιδας) ο διεθνής γκαρντ έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην άμυνα των Τούρκων και με 10 πόντους, 4 ασίστ, στην πρώτη περίοδο ήταν αυτός που οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στο +8 (27-19).

EUROLEAGUE BASKETBALL

Ο...σεληνιασμένος Σπανούλης ήταν...μια ομάδα μόνος του και στο δεύτερο 10λεπτο. Με δύο διαδοχικά τρίποντα έφτασε τους 16 προσωπικούς πόντους και τη διαφορά στο +13 (37-24) για τους Πειραιώτες. Η Φενέρ έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει κι ό,τι κι άν έκανε ο Ομπράντοβιτς από τον πάγκο δεν είχε αποτέλεσμα. Οι Τούρκοι μπορεί να μείωσαν δύο φορές στο -7, αλλά με 6 διαδοχικούς πόντους του Πρίντεζη οι γηπεδούχοι ξέφυγαν και πάλι με 11 πόντους (45-34). Κάποια χαλάρωση στα τελευταία λεπτά από την ελληνική ομάδα, σε συνδυασμό με την πιεστική άμυνα στο Σπανούλη, έδωσαν την ευκαιρία στους Τούρκους να μειώσουν στο -7 (47-40), σκορ με το οποίο τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. 

Τα πράγματα άλλαξαν στην τρίτη περίοδο, διάστημα στο οποίο η ομάδα του Ομπράντοβιτς με όπλο την άμυνα κατάφερε να πλησιάσει στο 58-56, βάζοντας δύσκολα στον Ολυμπιακό. Οι παίκτες της Φενέρ έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν ή να περάσουν μπροστά και ο Σπανούλης που για 8 λεπτά δεν είχε φανεί, με δύο πόντους και δύο ασίστ έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του να κλείσει το 10λεπτο στο +6 (62-56).

Στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου η ελληνική ομάδα με 4 διαδοχικούς πόντους του Στράτου Περπέρογλου ξέφυγε με 8 (66-58) κι έδειξε ότι ήταν πιο αποφασισμένη για τη νίκη. Το ματς ήταν θρίλερ μέχρι το τέλος, αλλά ο διεθνής φόργουορντ ήταν αλάνθαστος και με «μεγάλα» καλάθια αύξησε τη διαφορά και με το «τρίποντο» του Σπανούλη 1 λεπτό πριν τη λήξη τα πάντα κρίθηκαν.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις