Μπάσκετ: Ενδέκατη νίκη με Ρέθυμνο ο Παναθηναϊκός

Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2014 17:38
UPD:17:41
Icon
A- A A+

Την 11η νίκη του σε 12 ματς στην Α1 πέτυχε σήμερα ο Παναθηναϊκός στο Ρέθυμνο με 82-63 επί του ΑΓΟΡ και διατηρήθηκε στο ρετιρέ του πίνακα, δύο αγωνιστικές πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο αλάνθαστος Γκιστ, σε συνεργασία με τον εξαιρετικό Διαμαντίδη ήταν τα «κλειδιά» της νίκης των «πρασίνων», που «πάτησαν γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο κι έφτασαν στην άνετη νίκη. Οι γηπεδούχοι, χάρις στον Χαρτ, άντεξαν για 20 λεπτά, αλλά από κει και πέρα δε μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο και γνώρισαν την 7η ήττα τους στο πρωτάθλημα.

Με 16 πόντους (6/6 δίπ, 1/1 τρ. και 1/1ελ.β.) ο Τζέιμς Γκιστ ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στο ματς, ενώ με 12 πόντους και 6 ασίστ τελείωσε τον αγώνα ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο Χαρτ με 19 πόντους και ο Γκάμπριελ με 13 ήταν οι πρώτοι σκόρερ των γηπεδούχων.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός αμυντικός στο πρώτο μέρος, γεγονός που επέτρεψε στους γηπεδούχους να «μείνουν» μέσα στο παιχνίδι. Όσες φορές οι «πράσινοι» επιδίωξαν να ξεφύγουν στο σκορ, οι γηπεδούχοι πάντα έβρισκαν τον τρόπο να πλησιάζουν, κυρίως με τις ενέργειες του Χαρτ που στο διάστημα αυτό πέτυχε 14 πόντους.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη ξέφυγε τρεις φορές με 7 πόντους, ωστόσο η άμυνά της δε δούλεψε με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να μπει με διαφορά ασφαλείας στα αποδυτήρια. Το 42-35 του πρώτου ημιχρόνου διατήρησε τους παίκτες του Ρεθύμνου σε κοντινή απόσταση από τον αντίπαλό τους, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο «αποκαταστάθηκε η τάξη».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, όμως, το...πήρε προσωπικά στο τρίτο 10λεπτο και με τέσσερις διαδοχικούς πόντους έφτασε τους 12 στο ματς και τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο (41-52) υπέρ των «πρασίνων». Από κει και πέρα οι παίκτες του Πεδουλάκη βρήκαν το ρυθμό τους  και κατάφεραν να κλείσουν την περίοδο στο +13 (61-48) βάζοντας «γερά θεμέλια» για την 11η νίκη τους στο πρωτάθλημα. Με σερί 11-0 περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος η διαφορά για το «τριφύλλι» έφτασε στο +23 (53-76) και το υπόλοιπο του αγώνα ήταν τυπική διαδικασία.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις