Μπάσκετ: «Αυλαία» με ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013 10:14
UPD:10:21
ICON PRESS /ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ
A- A A+

Το ντέρμπι, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, ξεχωρίζει από το σημερινό «δεύτερο πιάτο» της 11ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών, τελευταίας για το τρέχον έτος. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στη Δράμα τον ΚΑΟΔ, χωρίς τους Σπανούλη και Πετγουέι.

Έηι ημέρες μετά την πρόκρισή του στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, εις βάρος του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων τον ΠΑΟΚ (16:00, δημόσια τηλεόραση). Οι «πράσινοι» με τη ψυχολογία στα ύψη και χωρίς-ουσιαστικά-προβλήματα στην 12άδα (απών θα είναι μόνο ο τραυματίας, Ούκιτς, ο οποίος ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας με την Αρμάνι Μιλάνο στις 2/01) έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θέλει να κλείσει νικηφόρα το 2013, προκειμένου να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας και να περιμένει, το ντέρμπι της πρεμιέρας του δεύτερου γύρου, με τον Ολυμπιακό (14η αγωνιστική), όπου θα κριθεί κατά 99.9% η πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.
Ο πρώτος εγχώριος τίτλος της σεζόν «έκανε φτερά» για τον Ολυμπιακό, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν αναμένεται να συναντήσουν ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στον ΚΑΟΔ, έστω και χωρίς τους Βασίλη Σπανούλη και Πετγουέι (16:00,Novasports 1). Οι Πειραιώτες, που είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος (ακολουθούν στη 2η θέση τον Παναθηναϊκό λόγω της τιμωρίας των -2 βαθμών που τους επιβλήθηκε πριν το ξεκίνημα της περιόδου), εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να πάρουν το ροζ φύλο αγώνα, έτσι ώστε να παίξουν την πρωτιά στο ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο.
Στο κλειστό των Ιλισίων, τέλος, ο Ηλυσιακός υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου (16:00) με τους γηπεδούχους να «καίγονται» για τη νίκη προκειμένου να μείνουν «ζωντανοί» στο παιχνίδι της παραμονής στην Α1.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις