Μπάσκετ: Μία αγωνιστική στον Παναθηναϊκό

Με κόσμο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό οι «πράσινοι»
Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013 14:13
UPD:14:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Η ομάδα του Ολυμπιακού με τον προπονητή Γιώργο Μπαρτζώκα (κέντρο) αποχωρούν πριν την έναρξη του αγώνα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για την ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας, λόγω ρίψης κροτίδων.

A- A A+

Ποινή μία αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών επιβλήθηκε στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι του ημιτελικού του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν με κόσμο τον «αιώνιο» αντίπαλο για την 14η αγωνιστική της Α1.

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε την πράσινη ΚΑΕ με αποκλεισμό της έδρας για μία αγωνιστική, που σημαίνει ότι το «τριφύλλι» θα παίξει χωρίς την παρουσία των οπαδών του στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Πάτρας («αυλαία» του πρώτου γύρου).

Οι «πράσινοι» γλίτωσαν τα χειρότερα, καθώς εάν τιμωρούνταν με 2 αγωνιστικές, τότε θα έπαιζαν με άδειες εξέδρες στο ντέρμπι της πρεμιέρας του Β΄ γύρου με τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ. που πιθανότατα θα κρίνει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί στο ξεκίνημα της σεζόν στο ΣΕΦ, όπου οι δύο «αιώνιοι» έπαιξαν χωρίς κόσμο.

Εκτός από την τιμωρία της έδρας, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε και με πρόστιμο 12.700 ευρώ.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

1) Επιβάλλεται στην ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΕ για την συμπεριφορά του βοηθού προπονητού της κ. Παπαχατζή Αθ., έγγραφη επίπληξη με δημοσίευσή της στον Τύπο, κατά τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΑΡΗ της 22-12-2013 και

2) Επιβάλλεται στον Αθ. Παπαχατζή, βοηθό προπονητή της ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΕ, για ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους διαιτητές του εν λόγω αγώνα, αυστηρή έγγραφη επίπληξη με παράλληλη ανακοίνωσή της στον Τύπο και πρόστιμο 1.100,00, κατά τον ως άνω αγώνα.
57/27-12-2013

Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ:
α) για ρίψη αντικειμένων επικίνδυνων για την σωματική ακεραιότητα παικτών, διαιτητών, παραγόντων κλπ. (κροτίδων που παράγουν ήχο και φως) εντός του αγωνιστικού χώρου, ποινή αποκλεισμού μιας (1) αγωνιστικής ημέρας και πρόστιμο 10.000,00€,

β) για τα υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες μη φυσικά πρόσωπα που δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 500,00€ και
γ) για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (χρήση καπνογόνων και κροτίδων) πρόστιμο 2.200,00€, κατά τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ της 23-12-2013».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις