Σούπερ Λίγκα: Σε ρυθμό...ρελαντί ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον Άρη

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013 21:23
UPD:22:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Λιγότερο από ένα ημίωρο χρειάστηκε η ομάδα του Μίτσελ για να φτάσει σε ένα ακόμη «τρίποντο».

A- A A+

Την 14η νίκη του και 7η μακριά από το Καραϊσκάκη πέτυχε ο Ολυμπιακός επί του Άρη με 2-0 (πρωταθλητής χειμώνα 2...στροφές πριν το τέλος του πρώτου γύρου), στο τελευταίο χρονικά ματς της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.
Λιγότερο από ένα ημίωρο χρειάστηκε η ομάδα του Μίτσελ για να φτάσει σε ένα ακόμη «τρίποντο», με το οποίο διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας που έχει από τον ΠΑΟΚ κι έκανε ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. 
Συγκεκριμένα στα πρώτα 27 λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 2-0 του Άρη, που δεν ήταν κακός, αλλά υστερούσε στην τελική προσπάθεια. Οι «κίτρινοι» μετά το γκολ του Τσόρι Ντομίνγκες στο 6΄ από την ενέργεια του Βάις προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση πριν τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά σε ένα χρονικό σημείο που πίεζαν την άμυνα του Ολυμπιακού ήρθε το 2-0 από την ατομική προσπάθεια και το πλασέ του Βάις, οπότε ήταν πολύ δύσκολο στη συνέχεια να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα.

OLYMPIACOS FC
Στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες έκαναν συντήρηση δυνάμεων κι έφτασαν πολύ εύκολα σε ένα ακόμη «τρίποντο». Στο διάστημα αυτό οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν ακίνδυνοι επιθετικά. Εάν εξαιρέσει κανείς το σουτ-φάουλ του Τάτου στο 71΄, που ανάγκασε το Ρομπέρτο σε δύσκολη απόκρουση, η ομάδα του Μιλίνκοβιτς δεν απείλησε άλλη φορά την εστία του Ισπανού τερματοφύλακα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Ο Χαράλαμπος Οικονομόπουλος (δεξιά) και ο Τζόελ Κάμπελ.

Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκε περισσότερο στο πως θα κρατούσε ανέπαφη την εστία του και λιγότερο στο να επιτεθεί και να πετύχει κι άλλο γκολ. Στο 60΄ ο Διούδης έκανε σπουδαία επέμβαση στο πλασέ του Βάις, στην καλύτερη ευκαιρία των «ερυθρόλευκων» στη διάρκεια του β΄ ημιχρόνου.

Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός ισοφάρισε ένα ρεκόρ που κρατούσε από τη σεζόν 1972-1974. Με το  σημερινό οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τα 29 ματς εκτός έδρας χωρίς να ηττηθούν (25 νίκες, 4 ισοπαλίες). 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις