Σούπερ Λίγκα: «Ξεμπούκωσε» ο ΠΑΟΚ, 5-2 με την Καλλονή

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013 19:15
UPD:19:18
ICON/ΚΩΣΤΑΣ MAKΡΥΔΗΜΑΣ

Μετά από μία κακή εβδομάδα που πέρασε ο «δικέφαλος» του Βορρά, με τις ισοπαλίες που παραχώρησε στην Τούμπα κόντρα σε Απόλλωνα και Αλκμααρ, «επανήλθε δριμύτερος» πετυχαίνοντας μία εμφατική νίκη επί της παραπαίουσας, Καλλονής.

A- A A+

«Πολυβόλο» ο ΠΑΟΚ διέλυσε με 5-2 την Καλλονή στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Μετά από μία κακή εβδομάδα που πέρασε ο «δικέφαλος» του Βορρά, με τις ισοπαλίες που παραχώρησε στην Τούμπα κόντρα σε Απόλλωνα και Αλκμααρ, «επανήλθε δριμύτερος» πετυχαίνοντας μία εμφατική νίκη επί της παραπαίουσας, Καλλονής, η οποία σε δύο αγωνιστικές δέχτηκε 9 γκολ (4 από τον Παναθηναϊκό) και συμπλήρωσε 9 ήττες στις πρώτες 15 αγωνιστικές.

Το ματς στη Νέα Σμύρνη ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την τυπικά γηπεδούχο Καλλονή. Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη κέρδισε πέναλτι στο 4ο λεπτό, σε ανατροπή του Μανούσου από το γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Γλύκο, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Περόνε στο 6ο λεπτό (1-0).

Οι Θεσσαλονικείς, παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό, δεν το έβαλαν κάτω και στο 14΄ έφτασαν στην ισοφάριση. Από ωραία ενέργεια και σέντρα του Λούκας, ο Ολίσε με δυνατό σουτ έκανε το 1-1. Το γκολ έδωσε...φτερά στην ομάδα του Χούουμπ Στέφενς, η οποία κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και στο 27΄ πέτυχε την ολική ανατροπή του σκηνικού. Και πάλι από δεξιά και πάσα του Κατσουράνη στον Βούκιτς, ο τελευταίος έδωσε στο Σαλπιγγίδη, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να δώσει προβάδισμα στο «δικέφαλο» του Βορρά (1-2).

Από κει και πέρα ο ΠΑΟΚ δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Καλλονή, η οποία στο δεύτερο μέρος παραδόθηκε άνευ όρων. Μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών οι «ασπρόμαυροι» πέτυχαν τρία γκολ κι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Ο Σαλπιγγίδης με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 54΄ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1, δύο λεπτά μετά με αυτογκόλ του Αναστασιάδη (σ.σ. η μπάλα βρήκε επάνω του μετά το φάουλ του Λούκας και κατέληξε στα δίχτυα) έγινε το 4-1 και στο 59΄ από ατομική προσπάθεια ο Βούκιτς πέτυχε το 5-1.

Τρία λεπτά πριν το τέλος με φοβερό γκολ του Μανούσου (σουτ), διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα (2-5).

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις