Ευρωλίγκα: Εμφατική νίκη του Παναθηναϊκού στη Ρωσία με Λοκομοτίβ Κούμπαν

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 19:32
UPD:22:58
EUROLEAGUE BASKETBALL
A- A A+

Με την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμης στο Κράσνονταρ επί της Λοκομοτίβ Κούμπαν (κάλυψε και τη διαφορά της ήττας στο πρώτο ματς), την οποία νίκησε με 82-63, στο πλαίσιο της 9ης (προτελευταίας) αγωνιστικής του 4ου ομίλου της διοργάνωσης.

Για τους «πράσινους», που αγωνίστηκαν και πάλι χωρίς τους τραυματίες, Νίκο Παππά και Γιόνας Ματσιούλις, ήταν η 5η νίκη, χάρις στην οποία πέρασαν στην 3η θέση του γκρουπ (η ελληνική ομάδα υπερτερεί στην ισοβαθμία με τη Λαμποράλ Κούτσα που έχει το ίδιο ρεκόρ). Το «τριφύλλι», μάλιστα, θα έχει την ευκαιρία στην «αυλαία» της πρώτης φάσης να τερματίσει στη 2η θέση, αρκεί να επικρατήσει στο ΟΑΚΑ της Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Λοκομοτίβ Κούμπαν να ηττηθεί στην Ισπανία από τη Λαμποράλ Κούτσα.  

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλά και προηγήθηκε με 6-0, αλλά οι Ρώσοι «ξ'ύπνησαν» γρήγορα και το ματς στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν πραγματικό ντέρμπι. Με το «τρίποντο» του Γιασάιτις σε «νεκρό χρόνο» η Λοκομοτίβ πήρε προβάδισμα 2 πόντων (23-21), ωστόσο, στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλη εμφάνιση.

Με «γρανιτένια» άμυνα οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη περιόρισαν τους γηπεδούχους μόλις στους 7 επτά πόντους σε 10 λεπτά, ενώ επιθετικά έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Διαμαντίδη και Φώτση πέτυχαν 25 κι έκλεισαν το ημίχρονο στο +16 (46-30). Ο αρχηγός των «πρασίνων» με 12 πόντους ήταν μακράν ο κορυφαίος, ενώ και ο Φώτσης με άλλους 11 έκανε μεγάλη ζημιά στο καλάθι των Ρώσων.

Αν και οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος με σκοπό να μειώσουν γρήγορα τη διαφορά, οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν είχαν καμία πρόθεση να τους το επιτρέψουν. Στα μισά του τρίτου 10λεπτου, μάλιστα, η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της (56-36), με τον Παναθηναϊκό να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ της «Κράσνονταρ Αρένα». Δεν άλλαξε κάτι στο υπόλοιπο της περιόδου, με τους «πράσινους» να ξεφεύγουν στη λήξη της με 22 πόντους (44-66), με το εκπληκτικό τρίποντο του Ούκιτς.

Ο Παναθηναϊκός παρά τη μεγάλη διαφορά που είχε στο σκορ ήταν σοβαρός και στην 4η περίοδο και σε καμία στιγμή δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πιστέψουν ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν τη...μοίρα του αγώνα. Παρά το γεγονός ότι ο Διαμαντίδης «σίγησε» επιθετικά, ο Ούκιτς...πήρε τη σκυτάλη από τον αρχηγό και οδήγησε την ομάδα σε μία άνετη νίκη. Εξαιρετικός ήταν και ο Ραμέλ Κάρι, που πέτυχε 13 πόντους, ενώ συνολικά στα τρίποντα τα ποσοστά του Παναθηναϊκού ήταν εκπληκτικά (13/20). 

Οι Φώτσης και Ούκιτς με 17 πόντους (4/6 τρίποντα ο πρώτος)  ήταν οι κορυφαίοι σκόρερ του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις