Ευρωλίγκα: Νέα νίκη με ανατροπή ο Ολυμπιακός

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 22:49
UPD:23:28
ICON/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ
A- A A+

Ο Ολυμπιακός φλέρταρε σε ακόμη έναν αγώνα του στην Ευρωλίγκα με την ήττα, αλλά με αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο ανέτρεψε την κατάσταση, νίκησε τη Σιένα με 78-73 και διεύρυνε το φετινό αήττητο σερί του στους 21 αγώνες. Ο πρωταθλητής Ευρώπης αγωνίστηκε σε άδειο λόγω τιμωρίας γήπεδο, ενώ η νίκη του επί των Ιταλών ήταν η ένατη επί ισάριθμων αναμετρήσεων στον 3ο όμιλο. 

Το πιεστικό παιχνίδι της Σιένα σε συνδυασμό με την άμυνα ζώνης που χρησιμοποίησαν πολύ οι Ιταλοί δημιούργησε πρόβλημα στην οργάνωση αλλά και στην επίθεση του Ολυμπιακού, που δεν προσπαθούσε να τη διασπάσει μέσα από τη ρακέτα αλλά με άστοχα, κατά βάση, σουτ έξω από τα 6.75μ.

Η Σιένα προηγήθηκε 6-0, όμως όταν οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να επικεντρώσουν το παιχνίδι τους κοντά στο καλάθι ήρθε η ισοφάριση (15-15 στο 9΄), για να γράψει ο Κάρτερ στην εκπνοή το 15-17. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να «σπάνε» τα καλάθια έχοντας τραγικό ποσοστό στα σουτ εντός πεδιάς (7/31), ενώ είχαν υποπέσει σε 8 λάθη και είχαν μοιράσει μόλις 4 ασίστ.

Αυτό επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να τρέξουν ένα επιμέρους σκορ 12-2 και να φτάσουν από το υπέρ τους 24-23 στο 36-25 με τη λήξη του ημιχρόνου. Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να περιορίσει τον Γκριν, με αποτέλεσμα η Σιένα να διατηρήσει σταθερά τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο άλλαξαν όλα.

Σαν να πάτησε κάποιο μυστικό διακόπτη, η πειραϊκή ομάδα με ηγέτη τον Περπέρογλου μείωσε σε 55-64 στο 34΄, ενώ ακολούθησαν δύο συνεχή τρίποντα, από Σπανούλη και Περπέρογλου για το 61-66, για να μειώσουν ακόμη περισσότερο με βολές Λο και Λοτζέσκι (66-70).

Οι Ιταλοί ξέφυγαν 66-72, αλλά με νέο επιμέρους σκορ 8-1 από τον Ολυμπιακό, με τους Περπέρογλου και Σπανούλη να εκτελούν εκ νέου από τα 6.75, οι πρωταθλητές Ευρώπης πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (74-73) 53΄΄ πριν από τη λήξη, για να «κλειδώσει» τη νίκη ο Λοτζέσκι με λέι-απ μετά από κλέψιμο του Ντάνστον και να διαμορφώσει ο ίδιος με βολές το τελικό 78-73.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις