Ουκρανία: Διορία πέντε ημερών στους διαδηλωτές

Για να εγκαταλείψουν κτήρια τα οποία έχουν καταλάβει
Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 17:17
UPD:17:20
REUTERS/VASILY FEDOSENKO

Διορία πέντε ημερών να εγκαταλείψουν τα δημόσια κτήρια οι διαδηλωτές έδωσε η ουκρανική αστυνομία την Πέμπτη.

A- A A+

Διορία πέντε ημερών να εγκαταλείψουν τα δημόσια κτήρια τα οποία έχουν καταλάβει έδωσε στους φιλοευρωπαίους διαδηλωτές η ουκρανική αστυνομία την Πέμπτη.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Μίκολα Αζάροφ, υπερασπίστηκε εξάλλου τον χειρισμό της πολιτικής κρίσης η οποία έχει ξεσπάσει στη χώρα από την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι η πρώην σοβιετική δημοκρατία δεν θα προχωρήσει τελικώς σε υπογραφή συμφωνίας εμπορικής σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ναζί, εξτρεμιστές και εγκληματίες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να είναι μαζί μας στην πορεία ένταξής μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια», ανέφερε ο ουκρανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπό του, απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βέστερβελε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

EURONEWSGREEK

Ο κ. Βέστερβελε, ο οποίος βρίσκεται στο Κίεβο για τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στις χώρες του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), είχε εκφράσει νωρίτερα ανησυχία για τη συμπεριφορά της ουκρανικής αστυνομίας έναντι των διαδηλωτών το περασμένο σαββατοκύριακο.

Ο γερμανός υπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη βία ενάντια στους διαδηλωτές τη νύκτα του Σαββάτου, ενώ την Τετάρτη είχε επισκεφθεί το βασικό κέντρο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή