Ουκρανία: Επιχείρησαν να αποκλείσουν την έδρα της κυβέρνησης

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 10:22
UPD:10:39
REUTERS/VASILY FEDOSENKO
A- A A+

Περίπου 100 φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές επιχείρησαν, ανεπιτυχώς, να αποκλείσουν εκ νέου σήμερα την έδρα της κυβέρνησης της Ουκρανίας, όπου αναμένεται να συνεδριάσει το πρωί το υπουργικό συμβούλιο.

αλλά όλες οι προσβάσεις έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία.

EURONEWSGREEK

Λόγω των μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί, οι διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη διακοπή της διαδικασίας προσέγγισης της Ουκρανίας στην Ε.Ε., αναγκάστηκαν να μείνουν πίσω από τις ταινίες ασφαλείας της αστυνομίας φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Ντροπή!» και «Παραίτηση!»

EURONEWSGREEK

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση της ουκρανικής κυβέρνησης μετά την επίδειξη ισχύος της αντιπολίτευσης που κινητοποίησε τουλάχιστον 100.000 διαδηλωτές στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου και δεκάδες χιλιάδες σε άλλες πόλεις.

EURONEWSGREEK

Συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης που σημειώθηκαν στο περιθώριο της κινητοποίησης αυτής, προκάλεσαν τον τραυματισμό τουλάχιστον 100 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι.

EURONEWSGREEK

Την προηγουμένη, οι δυνάμεις καταστολής είχαν εκκενώσει με τη βία την πλατεία Ανεξαρτησίας, που είχε καταλάβει εδώ και αρκετές ημέρες η αντιπολίτευση, προκαλώντας τον τραυματισμό 30 ανθρώπων.

EURONEWSGREEK
Ουκρανία: Οι επόμενες κινήσεις μετά την πρόταση μομφής

Η κυβέρνηση ή η αντιπολίτευση βγαίνει ενισχυμένη μετά την καταψήφιση της πρότασης μομφής;

Οι ουκρανικές αρχές παραδέχτηκαν την χρήση υπερβολικής βίας από την αστυνομία και ο διοικητής της αστυνομίας εξαναγκάσυηκε σε παραίτηση μετά την επιχείρηση αυτή, η οποία ενίσχυσε την κινητοποίηση των μελών της αντιπολίτευσης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή