Ρωσία: Υπέρ σταθερότητας και όχι «ξένης ανάμειξης» στην Ουκρανία

Δηλώσεις Μεντβέντεφ και Λαβρόφ
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 12:56
UPD:13:14
REUTERS/RIA Novosti

«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει σταθερότητα και τάξη» δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε ουκρανό αξιωματούχο ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα την Τετάρτη.

A- A A+

Η Ρωσία επιθυμεί «σταθερότητα και τάξη» στη γειτονική της Ουκρανία, όπου έχουν ξεσπάσει διαδηλώσεις ενάντια στη μη υπογραφή συμφώνου εμπορικής σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε ουκρανό αξιωματούχο ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα την Τετάρτη.

EURONEWSGREEK

Μιλώντας με τον ουκρανό αναπληρωτή πρωθυπουργό Γιούρι Μπόικο, ο κ. Μεντβέντεφ έκανε λόγο για «εσωτερικό ζήτημα» της Ουκρανίας, ωστόσο πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει σταθερότητα και τάξη», όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

EURONEWSGREEK

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, εξάλλου, σημείωσε την Τετάρτη ότι δεν κατανοεί το λόγο της καταδίκης από πλευράς του ΝΑΤΟ των ουκρανικών αρχών για χρήση «υπερβολικής βίας» κατά των διαδηλωτών και κάλεσε τους «εξωτερικούς παράγοντες» να μην αναμειγνύονται στην κατάσταση στην Ουκρανία.

EURONEWSGREEK

«Δεν κατανοώ γιατί το ΝΑΤΟ υιοθετεί τέτοιες δηλώσεις», τόνισε ο κ. Λαβρόφ, μετά τη συνάντησή του με υπουργούς Εξωτερικών των χωρών – μελών της συμμαχίας στις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στη σχετική με την Ουκρανία δήλωση της Τρίτης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

EURONEWSGREEK

«Ελπίζω οι ουκρανοί πολιτικοί να καταφέρουν να φέρουν την κατάσταση σε ένα ειρηνικό πνεύμα. Θα ενθαρρύναμε όλους τους υπόλοιπους να μην επεμβαίνουν», κατέληξε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή