Ουκρανία: Με νέες καταλήψεις κυβερνητικών κτηρίων απειλούν οι διαδηλωτές

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 06:28
UPD:07:21
REUTERS/STOYAN NENOV
A- A A+

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Ουκρανία, με τους διαδηλωτές να απειλούν με καταλήψεις περισσότερων κυβερνητικών κτηρίων.

EURONEWSGREEK

Οι διαδηλωτές προειδοποίησαν την Τρίτη για κατάληψη του γραφείου του προέδρου της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος ταξίδεψε χθες στην Κίνα αφήνοντας πίσω του μια χώρα σε αναταραχή, εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης τον περασμένο μήνα να απορρίψει μια σημαντική εμπορική συμφωνία με την Ε.Ε. και να συνάψει στενότερους δεσμούς με το ευρωπαϊκό μπλοκ.

EURONEWSGREEK

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μικόλα Αζάροφ, δήλωσε ότι την Τετάρτη το υπουργικό του συμβούλιο θα πραγματοποιήσει την εβδομαδιαία συνεδρίασή του στο κτήριο της κυβέρνησης, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μεγαλύτερη ένταση, αφού οι διαδηλωτές από τη Δευτέρα έχουν αποκλείσει όλες τις εισόδους του κτηρίου.

EURONEWSGREEK

Ο κ. Αζάροφ ζήτησε συγγνώμη για τη χρήση βίας από την αστυνομία κατά των διαδηλωτών το Σαββατοκύριακο και απηύθυνε έκκληση προς τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να μην ωθήσουν στην επανάληψη των μαζικών διαδηλώσεων του 2004-5.

EURONEWSGREEK

«Είμαστε ανοικτοί στις επικρίσεις και έτοιμοι για διάλογο με τους εκπροσώπους των διαδηλωτών και τα κόμματα της αντιπολίτευσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, θέτοντας ωστόσο ένα βασικό όρο: «Οι διαδηλωτές πρέπει να τερματίσουν την κατάληψη κυβερνητικών κτηρίων και να πάψουν να εμποδίζουν τους κυβερνητικούς υπαλλήλους να εργαστούν».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή