Στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 06:52
UPD:10:57
FOSPHOTOS/Menelaos Myrillas

Ο κ. Σαμαράς διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι στην περίπτωση επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος από φέτος η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να λάβει νέα μέτρα (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Με μία εμφανή πρόθεση να ζητήσει τη «συμπαράσταση» εταίρων και δανειστών στην προσπάθεια, πάντα κατά την κυβέρνηση, διαφύλαξης της πολιτικής ομαλότητας και της κοινωνικής ειρήνης, μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Έχοντας μάλιστα το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό της χώρας ο κ. Σαμαράς διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι στην περίπτωση επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος από φέτος η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να λάβει νέα μέτρα.

Γι' αυτό και η βασική ατζέντα της αυριανής συνάντησης Σαμαρά - Βενιζέλου στο Μαξίμου θα είναι η κοινή στρατηγική στις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν με την τρόικα (ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι συναντήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια) την ερχόμενη εβδομάδα.

Κι επειδή η πολιτική είναι πάντα απρόβλεπτη και ουδείς μπορεί να αποκλείσει τον αστάθμητο παράγοντα οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν και το θέμα του εκλογικού νόμου. Με τις έως τώρα ενδείξεις το ΠΑΣΟΚ δείχνει να αποδέχεται εμμέσως την πρόταση Μιχελάκη για ξεχωριστά ψηφοδέλτια στις δημοτικές εκλογές επικεντρώνοντας την προσοχή του στις προσπάθειες ανασύνταξης του κατακερματισμένου χώρου της κεντροαριστεράς. Η ΝΔ δεν αποδέχεται την πρόταση για μοίρασμα του μπόνους των 50 εδρών στα κόμματα που προεκλογικά θα συμφωνήσουν ότι θα συνεργαστούν σε κυβερνητικό συνασπισμό.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Την ίδια βέβαια ώρα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης συναντήθηκε χθες με τον  πρόεδρο της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Ανδρέα Λοβέδρο στο πλαίσιο επαφών με στόχο τη συνεργασία δυνάμεων της Κεντροαριστεράς υπό το πρίσμα της «αριστερής σοσιαλδημοκρατίας».

Από την πλευρά της η Κουμουνδούρου κατηγορεί επί της ουσίας την κυβέρνηση για εξαγωγή της «μονταζέριας» με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής του Die Linke  Μπερντ Ρίξινγκερ.για την επιστροφή του κατοχικού δανείου. Οι συνεργάτες του Αλέξη. Τσίπρα σημειώνουν ότι σκοπίμως παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του κ. Ρίξινγκερ αφού από πουθενά δεν προκύπτει ότι «άδειασε» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μία εμφανή κίνηση - απάντηση στις διεθνείς πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει μεθαύριο στο Βερολίνο για να στηρίξει το αδελφό γερμανικό κόμμα. Το θετικό για την Κουμουνδούρου είναι η πολύ μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη χθεσινή απεργία και στις πορείες. Κίνδυνος οι κινητοποιήσεις να κρατήσουν σε μάκρος, να εκφυλιστούν και πολύ περισσότερο να προκαλέσουν την αντίδραση των γονιών και οι εκπαιδευτικοί να αναγκαστούν να γυρίσουν άπραγοι στα σχολεία.       
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή