Νέα κόντρα Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 16:54
UPD:17:01
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αφορμή για την κόντρα στάθηκε δήλωση του Βύρωνα Πολύδωρα αναφορικά με την πιθανότητα συνεργασίας Ν.Δ. - Χρυσής Αυγής (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Νέα κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή τους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η Χρυσή Αυγή λαμβάνει την πολιτική υποστήριξη του κυβερνώντος κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε μάλιστα και σε σημερινές δηλώσεις του Βύρωνα Πολύδωρα στον Real fm, επαναφέροντας τα περί συνεργασίας Ν.Δ. - Χρυσής Αυγής, προκαλώντας την αντίδραση της Ν.Δ..

Στην επίμαχη συνέντευξή του ο κ. Πολύδωρας δήλωσε όσον αφορά την πιθανότητα συνεργασίας των δύο κομμάτων: «Φυσικά δεν δίνω καμία προοπτική σε συνεργασία, αλλά με το να βγω επάνω σε ένα μπαλκόνι ή σε έναν βράχο και να πηδάω σαν νευρικό και σπαστικό και να λέω: “όχι, ποτέ κτλ.” αυτά δεν είναι σοβαρά».

Αναλυτικά, η Κουμουνδούρου σχολίασε σήμερα ότι πίσω από την κλιμάκωση της δράσης της Χρυσής Αυγής κρύβονται «η ανοχή από την πλευρά της αστυνομίας, καθώς και η πολιτική υποστήριξη που λαμβάνει από τμήμα του μνημονιακού μπλοκ και της Ν.Δ.».

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «μερικές μέρες μετά την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΚΚΕ και ενώ εξακολουθεί να σιωπά προκλητικά η κυβέρνηση, οι σημερινές δηλώσεις του Βύρωνα Πολύδωρα στον Real FM, όπως και παλαιότερες δηλώσεις στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά περί συνεργασίας ΝΔ και Χ.Α., δείχνουν τα πραγματικά σχέδια της ηγεσίας της Ν.Δ.».

Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας που υποστήριξε ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «διαστρεβλώνει με τρόπο κακοήθη και επαίσχυντο την πραγματικότητα ακόμα και τις δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βύρωνα Πολύδωρα».

Το γραφείο Τύπου του κόμματος ξεκαθάρισε ότι «η καταδίκη των νεοναζί και η απερίφραστη απόρριψη κάθε σκέψης ακόμη, για συνεργασία μαζί τους αποτελεί ξεκάθαρη και διακηρυγμένη πολιτική θέση της Νέας Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τη Ν.Δ., «ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να πολώσει και να διχάσει γίνεται νεροκουβαλητής της Χρυσής Αυγής».

«Οι πολιτικές αυτές αθλιότητες είναι επικίνδυνες για την ίδια τη Δημοκρατία. Και έχει υποχρέωση ο ΣΥΡΙΖΑ να τις σταματήσει αμέσως», καταλήγει.

 

 


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή