OHE: Ρωσοαμερικανικές συνομιλίες εν όψει «Γενεύης 2»

Σύνοδος των Φίλων της Συρίας το Σάββατο
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 14:56
UPD:15:23
REUTERS/DENIS BALIBOUSE

Η διεθνής διάσκεψη για την ειρήνευση στη Συρία προγραμματιζόταν αρχικώς για τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, ωστόσο είναι ελάχιστα πιθανό να διεξαχθεί πριν από τον Αύγουστο.

A- A A+

Ανώτατοι αμερικανοί και ρώσοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν την Τρίτη με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ για τη Συρία, Λαχντάρ Μπραχίμι, στη Γενεύη, με θέμα την ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών την Παρασκευή.

«Κάθε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων είναι θετικό βήμα», δήλωσε η κ. Κορίν Μομάλ-Βανιάν σε συνέντευξη Τύπου στην ελβετική πόλη, όπου είχε διεξαχθεί και ο προηγούμενος γύρος συνομιλιών στις 5 Ιουνίου.

Η διεθνής διάσκεψη για την ειρήνευση στη Συρία προγραμματιζόταν αρχικώς για τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, ωστόσο είναι ελάχιστα πιθανό να διεξαχθεί πριν από τον Αύγουστο, μετά τις διαφωνίες οι οποίες ανέκυψαν στο G8 μεταξύ της Ρωσίας και δυτικών κυβερνήσεων για τη φύση της μεταβατικής συριακής κυβέρνησης.

Με τη Ρωσία και το Ιράν να συνεχίζουν να παρέχουν όπλα στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ και τη λιβανική Χεζμπολάχ να συμμετέχει με μαχητές της στις μάχες στο πλευρό των κυβερνητικών συριακών στρατευμάτων, η Δύση κινείται ήδη από την περασμένη εβδομάδα στη γραμμή της ενίσχυσης της στρατιωτικής υποστήριξης στους σύρους αντάρτες.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των Φίλων της Συρίας, ομάδας κρατών τα οποία υποστηρίζουν την ένοπλη συριακή αντιπολίτευση, αναμένεται να συναντηθούν στο Κατάρ το Σάββατο για να συζητήσουν την αύξηση της βοήθειάς τους στον ανταρτικό Ελεύθερο Συριακό Στρατό, ώστε εκείνος να υπερασπιστεί τις θέσεις του στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή