Τον Αλέν Ντελόν τιμά το Φεστιβάλ των Καννών

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013 10:48
UPD:10:48
Ο Ντελόν έχει αποσυρθεί από την ηθοποιία και ζει στην Ελβετία.
A- A A+

Ο 77χρονος γάλλος ηθοποιός, Αλέν Ντελόν, θα βρεθεί στο Φεστιβάλ των Καννών, το Σάββατο 25 Μαΐου, ως επίτιμος προσκεκλημένος, ενώ θα παρουσιάσει τη διασκευή του φιλμ «Γυμνοί στον Ήλιο» (Plein Soleil), η οποία αποτέλεσε κομβικό σημείο στην καριέρα του.

Η ιδιαίτερα πετυχημένη συμμετοχή στην κινηματογραφική ταινία του 1960, σε σκηνοθεσία του Ρενέ Κλεμέντ, εγκαινίασε μια σειρά ποιοτικών ερμηνειών που τον οδήγησε στο υπέροχο φιλμ «Ο Ρόκο και τα αδέλφια του» και αργότερα στον καλλιτεχνικό θρίαμβο του «Γατόπαρδου» (1963).

Από την ταινία «Ο Ρόκο και τα αδέλφια του».

Ο Ντελόν, ο οποίος έχει αποσυρθεί από την ηθοποιία και ζει στην Ελβετία, σε πρόσφατες δηλώσεις του αποκάλυψε ότι επί 10 χρόνια αγνοούσε το Φεστιβάλ, το οποίο ουδέποτε τον βράβευσε, ενώ αυτό που τον ενόχλησε ήταν το ότι ποτέ δεν τον προσκάλεσε κανείς στους εορτασμούς για τα 50 χρόνια του θεσμού.

Από την ταινία «Γυμνοί στον Ήλιο».

Σε ερώτηση που του έγινε για το ποιος είναι ο ρόλος -  απωθημένο του, ο Ντελόν δήλωσε, «έναν ρόλο που θα ήθελα να έχω παίξει είναι ο Χριστός, αλλά δεν τα κατάφερα. Τώρα είναι λίγο αργά». Για τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος έφυγε από τη Γαλλία, ο Ντελόν είπε ότι «σίγουρα είχε τους λόγους του. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να κάνουν το ίδιο, που πήγαν στη Βρετανία».

Προτεινόμενα για εσάς