Φαβορί για Χρυσό Φοίνικα «Το παρελθόν» του ιρανού Φαραντί

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 22:36
UPD:18/05/2013 00:05
REUTERS/YVES HERMAN

Η νέα δημιουργία του ιρανού σκηνοθέτη Ασκάρ Φαραντί με τίτλο «Το παρελθόν», καταπιάνεται με τη σχέση του ζευγαριού, για μια ακόμη φορά μετά το εξαιρετικό «Ένας χωρισμός».

A- A A+

Η ταινία της Κόπολα, «The Bling Sling», με την οποία έκανε έναρξη το Τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών,  βασίζεται σε ένα πραγματικό γεγονός, τη σύλληψη από την αστυνομία του Λος Άντζελες μιας ομάδας νεαρών από καλές οικογένειες, που έκλεβαν τα σπίτια διασημοτήτων - της Πάρις Χίλτον, του Ορλάντο Μπλουμ, κ.ά.

Επιφανειακή προσέγγιση

REUTERS
Η ταινία αντιμετωπίζει το θέμα πολύ επιφανειακά, χωρίς καμιά διείσδυση στους χαρακτήρες των νεαρών, πέρα από την προσπάθειά τους να ζήσουν τη ζωή που διαφημίζουν τα περιοδικά και η τηλεόραση, και να γίνουν γνωστοί με οποιοδήποτε τρόπο.

Από πλευράς προβολών, το κοινό είχε την ευκαιρία να δει μια από τις υποψήφιες για να αποσπάσουν το Χρυσό Φοίνικα. Πρόκειται για την νέα δημιουργία του ιρανού σκηνοθέτη Ασκάρ Φαραντί με τίτλο «Το παρελθόν», η οποία καταπιάνεται με τη σχέση του ζευγαριού, για μια ακόμη φορά μετά το εξαιρετικό «Ένας χωρισμός».

REUTERS/JEAN-PAUL PELISSIER

Ο ιρανός σκηνοθέτης Ασκάρ Φαραντί (κέντρο) φωτογραφίζεται με τους συντελεστές της ταινίας του στις Κάνες.

Στην υπόθεση της ταινίας του Φαραντί, ένας Ιρανός φτάνει στο Παρίσι, χωρίς τη γυναίκα του, με την οποία δεν ζει εδώ και τέσσερα χρόνια, για να υπογράψει τα έγγραφα του διαζυγίου τους. Τα πράγματα όμως δεν είναι και τόσο εύκολα,  ιδιαίτερα όταν αυτός συναντά τον υποψήφιο νέο σύζυγο της γυναίκας του κι όταν, μάλιστα, αυτή του ζητά να βοηθήσει την κόρη της, από προηγούμενο σύζυγο, να δεχτεί τη νέα αλλαγή.

Σενάριο με ανατροπές και έξοχες ερμηνείες

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
«Το παρελθόν» στα φαβορί για το Χρυσό Φοίνικα

 Mια από τις ταινίες που κλέβουν την παράσταση στο Φεστιβάλ των Καννών είναι «το παρελθόν» του Ιρανού σκηνοθέτη Ασκάρ Φαραντί. Η δραματική ταινία συγκαταλέγεται στα φαβορί για το Χρυσό Φοίνικα.

Ο ιρανός σκηνοθέτης  χρησιμοποιεί τον σύζυγο πρωταγωνιστή, ως καταλύτη για όσα συμβαίνουν στο παράξενο αυτό «τρίο» και τα παιδιά τους, καταγράφοντας τις επιδράσεις αλλά και τις αλλαγές που, συχνά απρόσμενα και με βία, έρχονται  στη ζωή των ηρώων του.

Με ένα ωραίο σενάριο, με καλογραμμένες καταστάσεις καθώς και ανατροπές, με έξοχες ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς του, μαζί και τους μικρούς που ερμηνεύουν τα παιδιά, ο Φαραντί έφτιαξε μια ταινία στο επίπεδο των προηγούμενών του, που σίγουρα θα είναι ανάμεσα στα φαβορί για το Χρυσό Φοίνικα των Καννών.
 

Προτεινόμενα για εσάς