Γκιγιόμ Κανέ, Μαριόν Κοτιγιάρ και Κλάιβ Όουεν στις Κάννες

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013 21:51
UPD:21/05/2013 01:13
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Ο  γάλλος ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Γκιγιόμ Κανέ με την σύντροφό του και πρωταγωνίστρια στην ταινία «Blood Ties, Μαριόν Κοτιγιάρ.

A- A A+

Ο  γάλλος ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Γκιγιόμ Κανέ επισκέφτηκε την Κρουαζέτ, προκειμένου να προωθήσει  τη νέα του ταινία, με τίτλο «Δεσμοί αίματος» («Blood Ties»), η οποία προβάλλεται στο Φεστιβάλ εκτός συναγωνισμού.

O 40άχρονος Κανέ  κάθεται πίσω από την κάμερα για ένα δραματικό αστυνομικό θρίλερ τοποθετημένο στη δεκαετία του ’70. Πρόκειται για επανέκδοση του γαλλικού φιλμ «Rivals»  όπου πρωταγωνιστούσε ο ίδιος, μαζί με τον Φρανσουά Κλουζέ.

Στο δυνατό καστ της ταινίας  - την οποία θα δούμε σύντομα και στη χώρα μας - συμμετέχουν οι Μπίλι Κράνταπ, Κλάιβ Όουεν, Μαριόν Κοτιγιάρ, Μίλα Κούνις,  Ζόε Ζαλντάνα και ο θρύλος του αμερικανικού κινηματογράφου της δεκαετίας του ’70,  Τζέιμς Κάαν.

REUTERS/YVES HERMAN

Από αριστερά: Γκιγιόμ Κανέ, Κλάιβ Όουεν και Μαριόν Κοτιγιάρ.

Στην υπόθεση του έργου, ο αστυνομικός (Μπίλι Κράνταπ) πείθει τον  μεγαλύτερο αδελφό του (Κλάιβ Οουεν), πρώην κατάδικο, να επιστρέψει στο σκοτεινό κόσμο της Μαφίας για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια. Μαριόν Κοτιγιάρ και Μίλα Κούνις μοιράζονται το ερωτικό ενδιαφέρον των δυο πρωταγωνιστών, με τη μία να κρατά το ρόλο της γυναίκας ενός επικίνδυνου εγκληματία,  που ο μικρότερος αδελφός έχει βάλει στόχο.
Ο 73άχρονος Τζέιμς Κάαν υποδύεται τον πατέρα των δυο αδελφών.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γκιγιόμ Κανέ, ανέφερε για την έμπνευση της ταινίας του: «Όταν κυκλοφόρησε το «Tell No One», μου έγιναν διάφορες προτάσεις να κάνω αγγλόφωνες ταινίες. Μπήκα στον πειρασμό, αλλά δεν μου φαινόταν σωστό να δουλέψω υπό την πίεση ενός στούντιο. Έτσι, αρνήθηκα τις προτάσεις για να επικεντρωθώ στο να προχωρήσω το προσωπικό μου πρότζεκτ. Θυμάμαι το υπέροχο σενάριο της ταινίας, «Rivals», στην οποία πρωταγωνίστησα. Ήθελα να κάνω το είδος του σινεμά που με εμπνέει, εκείνο της δεκαετίας του ’70,  και το «Blood Ties» με ταξίδεψε ακριβώς σε αυτή την εποχή. Ήθελα να ξαναδημιουργήσω τη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’70. Ήθελα τα πάντα - τα κοστούμια, τα φώτα, τα σκηνικά - να έχουν μία ξεθωριασμένη, ξεπλυμένη εικόνα».

Πλήθος αστέρων, όπως η σύντροφος του Κανέ,  από το 2007, Μαριόν Κοτιγιάρ,  καθώς και ο 49άχρονος Κλάιβ Όουεν βρίσκονται στις Κάννες  για την προώθηση της ταινίας .
 

Προτεινόμενα για εσάς