Το ενδεχόμενο μεταφοράς του 12χρονου στη Ρωσία εξετάζει η Μόσχα

Ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 14:49
UPD:15:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
A- A A+

Το ενδεχόμενο μεταφοράς του 12χρονου στη Ρωσία, με ειδική πτήση του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών, εξετάζει η Μόσχα σε συνεννόηση με τους έλληνες γιατρούς και τους συγγενείς του παιδιού.

«Η κατάσταση του 12χρονου έχει, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, βελτιωθεί λίγο και εάν κριθεί απαραίτητο θα τον μεταφέρουμε στη Ρωσία», δήλωσε νωρίτερα η υφυπουργός Υγείας της Ρωσίας Τατιάνα Γιάκοβλεβα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, εξετάζεται επίσης «το ζήτημα προσφυγής σε δικηγόρο, ο οποίος θα μπορούσε να προβεί σε εκτίμηση των αστικών πλευρών της υπόθεσης αυτής, ενώ το προξενικό τμήμα αναμένει επίσημη απάντηση στο αίτημά του για την περιγραφή των συνθηκών της επίθεσης».

Το ρωσικό υπουργείο επισημαίνει ακόμη ότι στη μητέρα του 12χρονου έχει παραχωρηθεί δωρεάν φιλοξενία σε ξενοδοχείο κοντά στο νοσοκομείο Παίδων καθώς και ότι της παρέχεται ιατρική υποστήριξη, μεταξύ άλλων, και από ψυχολόγο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 12χρονος, ο οποίος έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην Κρήτη, δέχτηκε είκοσι μαχαιριές στο θώρακα, την πλάτη και τα πόδια από ολλανδό ανιματέρ που εργαζόταν στο ξενοδοχείο που διέμενε το θύμα.

Σοβαρή αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση της υγείας του παιδιού

Σε σοβαρή, αλλά ελεγχόμενη, κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού ο 12χρονος.

Η τελική κλινική εκτίμηση θα ολοκληρωθεί μετά την αποσωλήνωση, σημειώνεται σε σημερινό ιατρικό δελτίο στο οποίο αναφέρεται επίσης ότι η ειδική Νευροχειρουργική Ομάδα διαπίστωσε μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση, κάκωση του νωτιαίου μυελού.

Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης ο ασθενής εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων για περαιτέρω παρακολούθηση και θεραπεία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή