Σε εγχείρηση υποβάλλεται ο 12χρονος

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 17:12
UPD:21:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Στιγμιότυπο από τη μεταφορά του 12χρονου στο νοσοκομείο.

A- A A+

Σε εγχείρηση υποβάλλεται ο 12χρονος Ρώσος που έπεσε θύμα άγριας επίθεσης με μαχαίρι από ολλανδό υπάλληλο ξενοδοχείου στην περιοχή του Ανισσαρά Χερσονήσου, στην Κρήτη.

Το παιδί, που νοσηλεύεται στο Γ.Ν. Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, συνοδευόμενος τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού Αναστάσιο Λιάσκο, από τον Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Παναγιώτη Ευσταθίου και τον Πρόεδρο του ΔΣ του Νοσοκομείου Χάρη Τομπούλογλου. 

Ο κ. Λυκουρέντζος διαβεβαίωσε πως θα παρασχεθεί όλη η αναγκαία φροντίδα, ούτως ώστε να προστατευθεί η υγεία του παιδιού, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό. Πρόσθεσε πως η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής και φιλόξενη και είναι σε θέση το Εθνικό Σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί είτε αφορά Έλληνα πολίτη είτε επισκέπτη.

Μάλιστα το πρωί ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε, σε τηλεφωνική επικοινωνία, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο για το περιστατικό. Ο κ. Παναγιωτόπουλος έδωσε άμεσα εντολή για την απογείωση του αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας από την Ελευσίνα για το Ηράκλειο για τη μεταφορά του παιδιού σε νοσοκομείο της Αθήνας.

20 μαχαιριές

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που το εξέτασε στην Κρήτη και τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, το παιδί έχει δεχθεί είκοσι μαχαιριές στο θώρακα, την πλάτη και τα πόδια, ενώ ανησυχία φέρεται να προκαλεί τραυματισμός του στη σπονδυλική στήλη.

Ο 12χρονος μεταφέρθηκε το πρωί με C-130 στην Αθήνα και αμέσως διακομίστηκε στο Παίδων.

Η ΠΟΞ καλύπτει τα έξοδα διαμονής της οικογένειας του 12χρονου

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΞ γνωστοποίησε ότι σε συννενόηση με τις Ενώσεις Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού και Ηρακλείου, αναλαμβάνει την πλήρη κάλυψη των εξόδων διαμονής της οικογένειάς του για όσο χρόνο διαρκέσει η αποκατάσταση της υγείας του.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., δράστης της πρωτοφανούς σε αγριότητα επίθεσης είναι ένας 20χρονος Ολλανδός, ο οποίος εργαζόταν ως ανιματέρ στο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με όσα έχουν μέχρι στιγμής γνωστά για την υπόθεση, ο 20χρονος έκλεψε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ένα λάπτοπ και ένα κινητό τηλέφωνο από το παιδί, ωστόσο εκείνο το αντιλήφθηκε και ζήτησε πίσω τα πράγματά του. Για του κλείσει το στόμα ο Ολλανδός το μαχαίρωσε και το άφησε αιμόφυρτο στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου. 

Ο 12χρονος αγνοείτο από τις 21.00 το βράδυ και ανήσυχη η 37χρονη μητέρα του επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου για να δηλώσει την εξαφάνισή του. Μετά από μεγάλη κινητοποίηση βρέθηκε περίπου στις 02.30 τα ξημερώματα, στο πάρκινγκ έναντι του ξενοδοχείου. 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε και το μαχαίρι με το οποίο χτύπησε το παιδί ο 20χρονος.

Σε βάρος του Ολλανδού σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με την οποία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Δήλωση Ν. Μαριά

Τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του 12χρονου εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

Παράλληλα, σχολίασε πως «η τακτική ορισμένων μεγαλοξενοδόχων να προτιμούν να προσλαμβάνουν αλλοδαπούς, προκειμένου να μειώσουν το εργατικό κόστος έχει πολλαπλές συνέπειες, αφού έτσι στέλνουν τους Έλληνες ξενοδοχοϋπαλλήλους στην ανεργία, ενώ ταυτόχρονα θέτουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή