Σε σοβαρή κατάσταση ο 12χρονος - Δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 14:49
UPD:15:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Νοσοκόμοι μεταφέρουν τον 12χρονο με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της Αθήνας, Τετάρτη 15 Μαΐου 2013. Ολλανδός ανιματέρ που εργάζεται σε ξενοδοχείο στην περιοχή Ανισαράς της Χερσονήσου φέρεται να μαχαίρωσε 12χρονο αγόρι από τη Ρωσία, που έκανε διακοπές με την οικογένειά του στο ίδιο ξενοδοχείο, γιατί ο ανήλικος ανακάλυψε ότι ήταν εκείνος που του έκλεψε το φορητό υπολογιστή του και το κινητό του τηλέφωνο. 

A- A A+

Σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, νοσηλεύεται στο Γ.Ν. Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ο 12χρονος Ρώσος που έπεσε θύμα άγριας επίθεσης με μαχαίρι από ολλανδό υπάλληλο ξενοδοχείου στην περιοχή του Ανισσαρά Χερσονήσου, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που το εξέτασε στην Κρήτη και τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, το παιδί έχει δεχθεί είκοσι μαχαιριές στο θώρακα, την πλάτη και τα πόδια, ενώ ανησυχία φέρεται να προκαλεί τραυματισμός του στη σπονδυλική στήλη.

 Ο 12χρονος μεταφέρθηκε το πρωί με C-130 στην Αθήνα και αμέσως διακομίστηκε στο Παίδων.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΞ γνωστοποίησε ότι σε συννενόηση με τις Ενώσεις Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού και Ηρακλείου, αναλαμβάνει την πλήρη κάλυψη των εξόδων διαμονής της οικογένειάς του για όσο χρόνο διαρκέσει η αποκατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., δράστης της πρωτοφανούς σε αγριότητα επίθεσης είναι ένας 20χρονος Ολλανδός, ο οποίος εργαζόταν ως ανιματέρ στο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με όσα έχουν μέχρι στιγμής γνωστά για την υπόθεση, ο 20χρονος έκλεψε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ένα λάπτοπ και ένα κινητό τηλέφωνο από το παιδί, ωστόσο εκείνο το αντιλήφθηκε και ζήτησε πίσω τα πράγματά του. Για του κλείσει το στόμα ο Ολλανδός το μαχαίρωσε και το άφησε αιμόφυρτο στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου. 

Ο 12χρονος αγνοείτο από τις 21.00 το βράδυ και ανήσυχη η 37χρονη μητέρα του επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου για να δηλώσει την εξαφάνισή του. Μετά από μεγάλη κινητοποίηση βρέθηκε περίπου στις 02.30 τα ξημερώματα, στο πάρκινγκ έναντι του ξενοδοχείου. 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε και το μαχαίρι με το οποίο χτύπησε το παιδί ο 20χρονος.

Σε βάρος του Ολλανδού σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με την οποία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή