Σοβαρή αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση της υγείας του 12χρονου

Οι γιατροί διαπίστωσαν κάκωση του νωτιαίου μυελού
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 12:42
UPD:14:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Σε σημερινό ιατρικό δελτίο αναφέρεται ότι η ειδική Νευροχειρουργική Ομάδα διαπίστωσε μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση, κάκωση του νωτιαίου μυελού του άτυχου 12χρονου.

A- A A+

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή, αλλά ελεγχόμενη, κατάσταση ο 12χρονος Ρώσος, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στην Κρήτη.

Η τελική κλινική εκτίμηση θα ολοκληρωθεί μετά την αποσωλήνωση, σημειώνεται σε σημερινό ιατρικό δελτίο στο οποίο αναφέρεται επίσης ότι η ειδική Νευροχειρουργική Ομάδα διαπίστωσε μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση, κάκωση του νωτιαίου μυελού.

Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης ο ασθενής εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων για περαιτέρω παρακολούθηση και θεραπεία.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Νοσοκομείου με τη βοήθεια μεταφραστών από το υπουργείο Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο της συνεχούς παρακολούθησης της κατάστασης της υγείας του 12χρονου, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) αναφέρει: Ο ασθενής διακομίσθηκε από το ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης στις 03:20 στις 15/05/2013 με πολλαπλά τραύματα από νήσον όργανο, στον θώρακα, την ράχη και τα κάτω άκρα. Έγινε άμεση αντιμετώπιση των κακώσεων, διασωλήνωση του ασθενούς και παροχέτευση του πνευμοθώρακα. Με εντολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας άμεσα διακομίσθηκε στις 08:30 στο Νοσοκομείο ΓΝΠΑ «Π.&Α. ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» από το ΕΚΑΒ με C130.

Δέχτηκε 20 μαχαιριές

Ο ιατροδικαστής, ο οποίος εξέτασε χθες το παιδί στην Κρήτη και τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, υποστήριξε πως ο 12χρονος είχε δεχθεί είκοσι μαχαιριές στο θώρακα, την πλάτη και τα πόδια.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., δράστης της πρωτοφανούς σε αγριότητα επίθεσης είναι ένας 20χρονος Ολλανδός, ο οποίος εργαζόταν ως ανιματέρ στο ξενοδοχείο.

Ο 20χρονος φέρεται να έκλεψε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ένα λάπτοπ και ένα κινητό τηλέφωνο από το παιδί, ωστόσο εκείνο το αντιλήφθηκε και ζήτησε πίσω τα πράγματά του. Για του κλείσει το στόμα ο Ολλανδός το μαχαίρωσε και το άφησε αιμόφυρτο στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου. 

Ο 12χρονος αγνοείτο από τις 21.00 το βράδυ της Τρίτης και ανήσυχη η 37χρονη μητέρα του επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου για να δηλώσει την εξαφάνισή του. Μετά από μεγάλη κινητοποίηση βρέθηκε περίπου στις 02.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, στο πάρκινγκ έναντι του ξενοδοχείου. 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε και το μαχαίρι με το οποίο χτύπησε το παιδί ο 20χρονος.

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού, παράνομη οπλοχρησία και κλοπή άσκησε σήμερα ο εισαγγελέας Ηρακλείου εναντίον του 20χρονου ολλανδού ανιματέρ.

Ο Ολλανδός οδηγήθηκε το πρωί στον εισαγγελέα Ηρακλείου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και μάλιστα από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων και η διαδικασία καθυστέρησε μέχρι να οριστεί δικηγόρος του.

Ο ίδιος παραδέχθηκε την πράξη του - όπως και κατά την ομολογία του στους αστυνομικούς - και μάλιστα με κυνικό τρόπο περιέγραψε πώς μαχαίρωσε τον 12χρονο σε απόμερο σημείο και άρχισε να τον χτυπάει με όλη του τη δύναμη.

Όπως υποστήριξε, νόμιζε ότι είχε σκοτώσει τον 12χρονο και τον έσυρε πέντε μέτρα πιο μακριά προκειμένου να τον θάψει, όταν θα τελείωνε από τη δουλειά του. Στη συνέχεια, πλύθηκε, καθάρισε το μαχαίρι το οποίο φύλαξε και συνέχισε κανονικά την δουλειά του.

Το ενδεχόμενο μεταφοράς του 12χρονου στη Ρωσία εξετάζει η Μόσχα

Το ενδεχόμενο μεταφοράς του 12χρονου στη Ρωσία, με ειδική πτήση του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών, εξετάζει η Μόσχα σε συνεννόηση με τους έλληνες γιατρούς και τους συγγενείς του παιδιού.

«Η κατάσταση του 12χρονου έχει, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, βελτιωθεί λίγο και εάν κριθεί απαραίτητο θα τον μεταφέρουμε στη Ρωσία», δήλωσε νωρίτερα η υφυπουργός Υγείας της Ρωσίας Τατιάνα Γιάκοβλεβα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, εξετάζεται επίσης «το ζήτημα προσφυγής σε δικηγόρο, ο οποίος θα μπορούσε να προβεί σε εκτίμηση των αστικών πλευρών της υπόθεσης αυτής, ενώ το προξενικό τμήμα αναμένει επίσημη απάντηση στο αίτημά του για την περιγραφή των συνθηκών της επίθεσης».

Το ρωσικό υπουργείο επισημαίνει ακόμη ότι στη μητέρα του 12χρονου έχει παραχωρηθεί δωρεάν φιλοξενία σε ξενοδοχείο κοντά στο νοσοκομείο Παίδων καθώς και ότι της παρέχεται ιατρική υποστήριξη, μεταξύ άλλων, και από ψυχολόγο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή