Ετοιμάζει βαλίτσες για το Λονδίνο ο Ολυμπιακός

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 23:26
G4PHOTOS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Απόλυτος κυρίαρχος σε όλο το ματς, εάν εξαιρέσει κανείς το πρώτο 5λεπτο, ήταν ο Ολυμπιακός, που είχε ενέργεια και πάθος στο παιχνίδι του, σε αντίθεση με τους παίκτες του Μαχμούτι οι οποίοι ήταν εκτός αγώνα για 35 λεπτά.

A- A A+

Μία νίκη μακριά από το φάιναλ φορ του Λονδίνου απέχει ο Ολυμπιακός, που νίκησε εύκολα την Αναντολού Εφές με 71-53 στο δεύτερο ματς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας, έκανε το 2-0 στη σειρά και θα επιδιώξει να «τσεκάρει» το εισιτήριο την προσεχή Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη.

Απόλυτος κυρίαρχος σε όλο το ματς, εάν εξαιρέσει κανείς το πρώτο 5λεπτο, ήταν ο Ολυμπιακός, που είχε ενέργεια και πάθος στο παιχνίδι του, σε αντίθεση με τους παίκτες του Μαχμούτι οι οποίοι ήταν εκτός αγώνα για 35 λεπτά. Δείγμα του εκνευρισμού που επικρατούσε στις τάξεις της Εφές ήταν το επεισόδιο που είχε ο προπονητής της ομάδας με τον Βούγιατσιτς, ο οποίος τελείωσε το ματς....άποντος. Η τουρκική ομάδα παρουσίασε και σημάδια κόπωσης, ενώ στην τελευταία περίοδο κυριολεκτικά «παράτησε» το ματς, με τους παίκτες της να παίζουν ελεύθερα, χωρίς συστήματα, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στο +21 (62-41).

Το κακό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στα πρώτα λεπτά του ματς διορθώθηκε πριν τη λήξη της περιόδου. Η Εφές μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και σε συνδυασμό με την αστοχία των παικτών της ελληνικής ομάδας (0/8 σουτ) πήρε προβάδισμα 12-2 και 16-7, ωστόσο, με σερί 7-0 οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κλείσουν την ψαλίδα (14-16).

YOUTUBE/EUROLEAGUE

Η άμυνα των Πειραιωτών έγινε ακόμη πιο πιεστική στο δεύτερο 10λεπτο και με το Βασίλη Σπανούλη να κάνει μεγάλο ματς οι «ερυθρόλευκοι» πήραν διαφορά που έφτασε ακόμη και τους 11 πόντους (35-24). Με 1/8 τρίποντα και τα ατού τους γι' άλλη μια βραδιά σε κακή μέρα (ο Φάρμαρ πέτυχε 4 πόντους, 5 ο Σαβάνοβιτς και κανέναν ο Βούγιατσιτς) οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει να έμειναν ευχαριστημένοι που μπήκαν στ' αποδυτήρια με τη διαφορά στο -9 (35-26).

Όπως συνέβη στην αρχή του ματς, έτσι και μετά την ανάπαυλα, η Εφές εκμεταλλεύτηκε τις βιαστικές επιθέσεις και την αστοχία του Πάουελ και κατάφερε νε μειώσει σε 39-34, αλλά και πάλι η είσοδος του Κάιλ Χάινς βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει διαφορά 12 πόντων (46-34) με 5 διαδοχικούς πόντους από τον Αμερικανό σέντερ, ενώ με τρίποντο του Πρίντεζη ανέβηκε ακόμη περισσότερο (49-34).

Το τελευταίο 10λεπτο εξελίχθηκε σε...πάρτι του Ολυμπιακού, με τους οπαδούς των Πειραιωτών να αποθεώνουν τους παίκτες στο κλειστό του ΣΕΦ και να τους παροτρύνουν να πάρουν ξανά το Κύπελλο.

Κορυφαίοι του Ολυμπιακού οι Βασίλης Σπανούλης με 15 πόντους και οι Κάιλ Χάινς με 12, Αντιτς με 11.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις