Κ. Καραμανλής: Συντονισμός και αλληλεγγύη για ισχυρότερη Ευρώπη

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 17:27
UPD:18:34

«Είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη θα βγει ισχυρότερη από τη διεθνή οικονομική κρίση, εφόσον όλοι δράσουν με αλληλεγγύη, προστατεύοντας το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

A- A A+

«Είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη θα βγει ισχυρότερη από τη διεθνή οικονομική κρίση, εφόσον όλοι δράσουν με αλληλεγγύη, προστατεύοντας το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός μετά από τη λήξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Ο κ. Καραμανλής τόνισε επίσης ότι οι ηγέτες του ΕΛΚ συμφώνησαν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται περισσότερο συντονισμό και συνεργασία, καθώς επίσης περισσότερη αποτελεσματικότητα και ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων. «Κάτω από τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες χρειάζεται "περισσότερη Ευρώπη"», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κ. Καραμανλής: Συντονισμός και αλληλεγγύη για ισχυρότερη Ευρώπη

Κ. Καραμανλής: Συντονισμός και αλληλεγγύη για ισχυρότερη Ευρώπη

Τα θέματα που απασχόλησαν τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ ήταν οι δράσεις για την αντιμετώπιση της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, η στήριξη της υποψηφιότητας του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για την ανανέωση της θητείας του και το μανιφέστο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εν όψει ευρωεκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή