Πολιτική
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 17:27

Κ. Καραμανλής: Συντονισμός και αλληλεγγύη για ισχυρότερη Ευρώπη

«Είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη θα βγει ισχυρότερη από τη διεθνή οικονομική κρίση, εφόσον όλοι δράσουν με αλληλεγγύη, προστατεύοντας το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός μετά από τη λήξη της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

«Είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη θα βγει ισχυρότερη από τη διεθνή οικονομική κρίση, εφόσον όλοι δράσουν με αλληλεγγύη, προστατεύοντας το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός μετά από τη λήξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Ο κ. Καραμανλής τόνισε επίσης ότι οι ηγέτες του ΕΛΚ συμφώνησαν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται περισσότερο συντονισμό και συνεργασία, καθώς επίσης περισσότερη αποτελεσματικότητα και ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων. «Κάτω από τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες χρειάζεται "περισσότερη Ευρώπη"», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ ήταν οι δράσεις για την αντιμετώπιση της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, η στήριξη της υποψηφιότητας του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για την ανανέωση της θητείας του και το μανιφέστο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εν όψει ευρωεκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ