Κρίση στην Ουκρανία

STREAM
Ενεργό:3236ημέρες| Ενημερώσεις:6056
 
 
Συνεχής κάλυψη
17/11/2013 - 16:51VIDEO

Τη Δευτέρα οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ θα αποφασίσουν αν θα υπογράψουν μια συμφωνία συνεργασίας με την Ουκρανία πριν τη Σύνοδο για την Ανατολική Συνεργασία στο Βίλνιους. Ωστόσο, η μη αποφυλάκιση της Τιμοσένκο παραμένει «αγκάθι». «Δουλεύουμε μία λύση που μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική για αυτή την κατάσταση. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε αλλά πραγματικά το ελπίζουμε. Και είναι σημαντικό όχι μόνο για ένα άτομο αλλά για την ίδια τη διαδικασία και τη φύση της δικαιοσύνης» δήλωσε η Πατ Κοξ, απεσταλμένη του Ευρωκοινοβουλίου για την υπόθεση.

euronews
21/11/2013 - 14:15VIDEO

Απέρριψε η Βουλή της Ουκρανίας νομοθετικές ρυθμίσεις που θα επέτρεπαν τη μεταφορά της Γιούλια Τιμοσένκο στο εξωτερικό για νοσηλεία. Η φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργός της χώρας πάσχει από προβλήματα στη σπονδυλική στήλη. Η εξέλιξη αυτή καθιστά αμφίβολη την υπογραφή συμφωνίας σύνδεσης και ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ουκρανίας, καθώς η Ευρώπη είχε επί της ουσίας θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση την πρόοδο στο θέμα της Τιμοσένκο. Η συμφωνία επρόκειτο να υπογραφεί στη Σύνοδο Κορυφής Ανατολικής Συνεργασίας στο Βίλνιους στις 28 και 29 Νοεμβρίου.

euronews
22/11/2013 - 02:00VIDEO

Πολιτική θύελλα ξέσπασε στην Ουκρανία, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι μπαίνει τέλος στο διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Άρσενι Γιατσένιουκ δήλωσε ότι η αποτυχία του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να υπογράψει συμφωνία σύνδεσης και ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελέσει λόγο για υποβολή πρότασης μομφής. Ισχυρίστηκε πως μια τέτοια εξέλιξη ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία και ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού. Ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς πάντως δήλωσε από τη Βιέννη ότι η χώρα του θα συνεχίσει να εργάζεται για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά την αναστολή της προετοιμασίας για την συμφωνία σύνδεσης. Η απόφαση της ουκρανικής κυβέρνησης ανακοινώθηκε, μετά την άρνηση του κοινοβουλίου στο ευρωπαϊκό αίτημα για απελευθέρωση και μεταφορά σε νοσοκομείο της Γερμανίας, της πρώην πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμοσένκο. Αυτό είχε τεθεί ως προαπαιτούμενο για την υπογραφή της συμφωνίας.

euronews
Φόρτωση...