Επιμένει ο Γ. Κατρούγκαλος στα περί «συμβολαίου διαπλοκής»

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 12:00
UPD:12:55
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο κ. Κατρούγκαλος προανήγγειλε ότι θα δώσει περισσότερα στοιχεία που αποδεικνύουν όσα υποστηρίζει σε έκτακτη συνέντευξη που θα παραχωρήσει, όπως ανακοινώθηκε στις 16.00.

A- A A+

Για συμβόλαιο διαπλοκής που έχει σκοπό να θίξει όχι μόνο τον ίδιο αλλά και την κυβέρνηση έκανε λόγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος, χαρακτηρίζοντας για μία ακόμη φορά απολύτως ψευδές το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο υπέγραψε μετεκλογικά συμφωνητικά με απολυμένους του Δημοσίου για την επαναπρόσληψή τους.

«Στόχος αυτής της ιστορίας ήταν εξαρχής αυτό που αποτελεί το βασικό πλεονέκτημα της κυβέρνησής μας απέναντι στις προηγούμενες: η ηθική υπεροχή της, ότι δηλαδή εμείς δεν είμαστε διαπλεκόμενοι, ότι εμείς δεν είμαστε διεφθαρμένοι», είπε ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στον Αnt1.

«Επέλεξαν λοιπόν έναν από εμάς με μια εντελώς στημένη και κατασκευασμένη ιστορία που έχει καταρρεύσει παρά τις παραλλαγές της, για να πουν στον κόσμο ‘κι αυτοί σαν τους άλλους είναι’», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σημείωσε ακόμη πως δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που επελέγη να γίνει αυτό. «Πότε επέλεξαν να το κάνουν αυτό; Την παραμονή που ο Πρωθυπουργός πηγαίνει στη Γερμάνια και διαπραγματεύεται και ταυτόχρονα σχεδόν με το δημοσίευμα του ‘Βήματος’ δημοσιεύει την ίδια η ιστορία η Bild», είπε.

Σημειώνεται οτι αρχικά ο κ. Κατρούγκαλος προανήγγειλε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα στις 16.00, αλλά αργότερα το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι η συνέντευξη ματαιώνεται λόγω της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με την Αγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Αντί της συνέντευξης Τύπου, όπως ανακοινώθηκε από το αρμόδιο υπουργείο, θα διανεμηθεί «αναλυτική δήλωση» σχετικά με το επίμαχο δημοσιευμα.

Τι αναφέρουν κύκλοι του ΠτΔ για την αναστολή άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος

ΝΕΡΙΤ

Στο μεταξύ σε διευκρινίσεις προχώρησαν κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με αφορμή αναφορά που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος, στο πρόσωπο του Πρ. Παυλόπουλου.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ως υπουργός Εσωτερικών από 2004 έως 2009, τελούσε σε αναστολή άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος, λόγω ασυμβιβάστου μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001. Ουδέποτε στο παρελθόν ο κ. Παυλόπουλος, και μάλιστα ως την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, μετείχε σε οποιαδήποτε δικηγορική εταιρεία, τόνισαν οι κύκλοι της Προεδρίας.

Σημειώνεται ότι μιλώντας νωρίτερα στον Ant1 ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπήρξε και άλλος καθηγητής δημοσίου δικαίου που είχε αναλάβει τη θέση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος και ο οποίος είχε και δικηγορικό γραφείο νωρίτερα.

Ερωτηθείς από τον βουλευτή της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη περί ποίου πρόκειται ο κ. Κατρούγκαλος είπε: «ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, ήταν δικηγόρος με δικηγορική δραστηριότητα και ανέλαβε ακριβώς το δικό μου το υπουργείο. Σας ρωτώ λοιπόν πιστεύετε ότι υπήρχε κάποιο πολιτικό θέμα και με αυτόν;».

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή