Τι αναφέρουν κύκλοι του ΠτΔ για την αναστολή άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 11:15
UPD:11:46
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ουδέποτε στο παρελθόν ο κ. Παυλόπουλος, και μάλιστα ως την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, μετείχε σε οποιαδήποτε δικηγορική εταιρεία, τόνισαν κύκλοι του ΠτΔ.

A- A A+

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ως υπουργός Εσωτερικών από 2004 έως 2009, τελούσε σε αναστολή άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος, λόγω ασυμβιβάστου μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001»

Τα παραπάνω διευκρίνιζαν κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με αφορμή αναφορά που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Ant1.

Ουδέποτε στο παρελθόν ο κ. Παυλόπουλος, και μάλιστα ως την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, μετείχε σε οποιαδήποτε δικηγορική εταιρεία, τόνισαν οι ίδιοι κύκλοι.

Μιλώντας νωρίτερα στον Ant1 για το θέμα που έχει ανακύψει με το δημοσίευμα του «Βήματος» ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπήρξε και άλλος καθηγητής δημοσίου δικαίου που είχε αναλάβει τη θέση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος και ο οποίος είχε και δικηγορικό γραφείο νωρίτερα.

Ερωτηθείς από τον βουλευτή της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη περί ποίου πρόκειται ο κ. Κατρούγκαλος είπε: «ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, ήταν δικηγόρος με δικηγορική δραστηριότητα και ανέλαβε ακριβώς το δικό μου το υπουργείο. Σας ρωτώ λοιπόν πιστεύετε ότι υπήρχε κάποιο πολιτικό θέμα και με αυτόν;».

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή