Σούπερ Λίγκα: Ακόμη πιο ψηλά η Κέρκυρα, 4-1, τον ΟΦΗ

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015 19:07
UPD:19:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑ
A- A A+

Με δύο πέναλτι στα τρία που της δόθηκαν, η Κέρκυρα επιβλήθηκε με 4-1 του ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό του στη Β΄ Εθνική βρίσκεται από σήμερα η κρητική ομάδα, που πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, αλλά όταν έμεινε με 10 παίκτες παραδόθηκε άνευ όρων. Η Κέρκυρα με το «τρίποντο» αυτό εξασφάλισε οριστικά την παραμονή της στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία και στο εξής θα παίζει χωρίς κανένα άγχος.

Το παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο είχε πάρα πολλές φάσεις και από τις δύο ομάδες, ιδιαίτερα από την πλευρά της Κέρκυρας, ενώ σε αρκετά σημεία του έγιναν σκληρά μαρκαρίσματα με αποτέλεσμα ο διαιτητής να βγάλει από το τσεπάκι του και την κόκκινη κάρτα.

Οι «Φαίακες» σε διάστημα 8 λεπτών (11΄-19΄) έφτασαν τρεις φορές κοντά στην επιτυχία, αλλά οι Καϊκούτ, Μανωλάς και Γκόμες δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Λόρια.

Η πρώτη φάση που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των Κρητικών σημειώθηκε στο 21΄ με τον Κόντο να πέφτει στην περιοχή από μαρκάρισμα του Λαμπρόπουλου, με τον Καλογερόπουλο να σφυρίζει πέναλτι (δεν φάνηκε να υπάρχει επαφή μεταξύ των δύο παικτών). Ο Γκόμες ανέλαβε να το εκτελέσει κι ο Λόρια απόκρουσε στη γωνία του, ωστόσο, ο Κόντος πήρε το... ριμπάουντ κι έδωσε προβάδισμα στην Κέρκυρα (1-0).

Οι γηπεδούχοι στο 24΄ είχαν δοκάρι με το Γκαζαριάν και ενώ πίεζαν για το 2-0, ήρθε το δεύτερο πέναλτι στο ματς, αυτή την φορά υπέρ του ΟΦΗ στο 30ό λεπτό (ανατροπή Μακρή από το Βενέτη). Ο Τζορτζ το εκτέλεσε κι «έγραψε» το 1-1 στο 31΄.

Τρίτο πέναλτι στο παιχνίδι υπέδειξε ο ΑΘηναίος ρέφερι στο 41΄ και πάλι για την Κέρκυρα, ενώ ταυτόχρτονα απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα το Ροβίθη, που υπέπεσε στην παράβαση (ανέτρεψε τον Κόντο). Αυτή την φορά εκτέλεσε ο Καϊκούτ, η μπάλα απομακρύνθηκε από το Λόρια και στη συνέχεια κατέληξε στο δοκάρι.

Η αριθμητική υπεροχή των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος δεν πέρασε ανεκμετάλλευτη. Στο 55΄ ο Ανδρεόπουλοςμε πλασέ έκανε το 2-1 για την Κέρκυρα και τρία λεπτά μετά με το τέταρτο πέναλτι στο ματς και τρίτο για τους «Φαίακες» ο Κόντος ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1 (58΄) και κάπου εκεί τελείωσαν όλα.

Ο ίδιος παίκτης, στο 72΄, με σουτ έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» κι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις