Δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη για ΠΑΟΚ, 1-0 τον Πλατανιά

Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015 19:05
UPD:19:12
INTIME SPORTS
A- A A+

Τη δεύτερη συνεχή νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε ο ΠΑΟΚ, που επιβλήθηκε στην Τούμπα του Πλατανιά με το «ισχνό» αλλά πολύτιμο 1-0 και ξαναβρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, με ένα παιχνίδι περισσότερο από τον Ολυμπιακό, στο φινάλε του πρώτου γύρου.

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που επέβαλε το ρυθμό της και πίεσε από το ξεκίνημα τον αντίπαλό της, με τους Κρήτες να φροντίζουν ιδιαίτερα στο ξεκίνημα του αγώνα την ανασταλτική λειτουργία τους και να αφήνουν αρχικά τις όποιες σκέψεις για να επιτεθούν.

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Ολιμπά στο 10΄, όταν ο Ιτούα μόλις που πρόλαβε να διώξει προ του Σαλπιγγίδη στο γύρισμα του Αθανασιάδη και στο 15΄, με τον τερματοφύλακα του Πλατανιά να πραγματοποιεί δύσκολη επέμβαση στο σουτ του «Κλάους».

Τελικά ο «Δικέφαλος» έδρεψε τους καρπούς της ανωτερότητάς του στο 24ο λεπτό, όταν στο γύρισμα του Σκόνδρα ο δεινός εκτελεστής Αθανασιάδης με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι κι από εκεί στα δίχτυα για το 1-0. Από την πλευρά του ο Πλατανιάς απείλησε στο πρώτο ημίχρονο μόνο στο 34ο λεπτό, με την προσπάθεια του Γιακουμάκη να εξουδετερώνεται από τον Ιτάνζ.

Ο ρυθμός δεν διατηρήθηκε ίδιος στην επανάληψη, αφού ο μεν ΠΑΟΚ είχε περάσει σε διαχείριση της αναμέτρησης και του αποτελέσματος χωρίς να ρισκάρει να επιτεθεί υπέρμετρα, ενώ οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου παρά τη διάθεση που επιδείκνυαν δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά.

Στο 59΄ ο Ιτάνζ χρειάστηκε να επέμβει σε δύο χρόνους στο σουτ του Μιλούνοβιτς, στο 61΄ ο Μακ αστόχησε από εξαιρετική θέση μετά την πάσα του Περέιρα και στο 72΄ ο Γιακουμάκης σούταρε από κοντά αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις